Krydret boller i karry

21/01-2021

Køkken:

Type:

Tilberedningstid:

Arbejdstid:

Antal ingredienser:

Dansk

Hovedret

20 minutter

30 minutter

26



Fremgangsmåde:

Rispilaf:
Sauter skalotteløg i lidt olie, uden at de
tager farve. Tilsæt hvidløg, ris samt
ingefær, og rør det hele godt sammen.
Hæld hønsebouillon over, tilsæt gurkemeje, og lad det simre 15 minutter ved middel-varme, til væden er fordampet. Smag til
med salt og peber.

Boller i karry: Rør kødet sammen til en fars med løg, hvidløg, æg, rasp, persille, salt og peber. Form farsen til ca. 28 små kødboller, og brun dem 4 minutter i olie på en pande. Ryst jævnligt panden, så de forbliver runde. Kom alle krydderierne på panden sammen med kødbollerne, ryst og rist grundigt 1-2 minutter. Tilsæt bouillon samt madlavningsfløde, og lad det simre 10 minutter. Smag til med salt og peber. Server kødbollerne med ris og grønsager.Tips: Garam Masala, paprika, spidskommen, gurkemeje og ingefær kan evt. erstattet af en Pataks karrypasta eller madras karry.

Tilberedningstid: 30 minutter.



Se flere opskirfter på www.opskrifter.dk
Ingredienser

Antal personer: 1

500 gram Hakket oksekød 8-12%

1 stk Finthakket løg

1 stk Hvidløgs fed

1 stk Æg

1 deciliter Rasp

1 deciliter Finthakket bredbladet persille

1 tsk Køkkensalt

1 tsk Peber

2 spsk Olivenolie

1 tsk Garam masala krydderi

1 tsk Paprika

1 tsk Spidskommen

1 tsk Gurkemeje

1 stk Ingefær

1 deciliter Bouillon

1 deciliter Madlavningsfløde 8%

1 tsk Køkkensalt

1 tsk Peber

1 stk Skalotteløg

1 stk Hvidløgs fed

4 deciliter Basmatiris

1 tsk Revet ingefær

1 tsk Gurkemeje

6 deciliter Hønsebouillon

1 tsk Køkkensalt

1 tsk Peber

Næringsindhold pr. person
vis i   % vis i   g