Video: Tomatsauce
TomatsauceKøkken:
Ingredienser:
Italiensk
12
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
35 gram Smør
-
2 stk Gulerod
-
1.4 stk Sellerirod
-
1 stk Pastinak
-
1 stk Laurbærblad
-
2 fed Hvidløg
-
1 stk Finthakket løg
-
1 stk Frisk timian
-
1 bdt Frisk persille
-
35 gram Hvedemel
-
1.2 deciliter Hønsebouillon
-
1.1 dåse Tomatpure
Tomatsauce
Varm en gryde op (mellem eller stor alt efter hvor meget tomatsauce du vil lave) og kom noget olivenolie i.
I en mindre gryde ved siden af bringes bouillonen i kog.
Grøntsagerne vaskes og snittes fint.
Krydderurterne hakkes også fint.
Start med at sautere hvidløget i gryden og lad det svitse lidt ved mellem varme.
Herefter kommes grøntsagerne og krydderurterne i gryden og det hele svitses lidt sammen.
Når de forskellige ingredienser har stegt lidt tilsættes tomatpuréen, mel og den kogende bouillon.
Lad det koge i 20 minutter.
Smag til med groft salt og friskkværnet peber.
Husk at fjerne laurbærbladet inden servering.
Nyd din tomatsauce - velbekomme!
Tomatsauce kan bruges til mange ting
Den klassiske tomatsauce kan bruges til flere forskellige retter eller som dyppelse. Du kan eksempelvis bruge den som tomatsmørrelsen til din pizza, inden du kommer din ost og toppings på. Tomatsauce er desuden god som dyppelse til blandt andet vores populære nachos med kylling, som et alternativ til salsa eller vores sprøde grissini.
Hvis du laver nok af tomatsaucen, kan den også bruges som base til kødsovs, bolognese, lasagne eller osso buco - for bare at nævne nogle eksempler. Hvis du kan lide bacon, kan det være rigtig lækkert at tilføje det i tomatsaucen, når du sautere hvidløg. Det kan nemlig være med til at give ekstra god smag til ens retter.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Smøreost med blåskimmel, portvin og valnød
Blend ost, smør og portvin i en foodprocessor eller blender, til det er jævnt og glat.Blan...
Varme gedeoste-toast med rosmarin, valnød og honning
Forvarm ovnen til 175°C. Skær baguetten i ½ cm tykke skiver på tværs. Smør gedeost på hver...
Rabarbercrumble
Sådan laver du rabarbercrumble Bland rabarberne med halvdelen af sukkeret, og fordel dem i...