Video: Sønderjydske boller
Sønderjydske bollerKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Bagværk
6
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
500 gram Hvedemel
-
3 stk Æg
-
125 gram Smør
-
50 gram Gær
-
2 tsk Kardemomme
-
2 deciliter Letmælk
Varm mælken til ca 30 gr. Rør mælk, gær, smør og 2 æg sammen, og tilsæt så kardemomme og det meste af melet. Lad dejen hæve med lidt mel drysset over, indtil den fylder det dobbelte. Rul dejen ud i en pølse, skær den i ens stykker, der formes til boller med let melede hænder. Sæt bollerne på en smurt plade, og lad dem efterhæve i 15 min. Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag dem ca 15 min ved 225 gr.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Kalkungryde med ris
Sådan laver du kalkungrydeKalkun skæres i tern og svitses i gryden sammen med løg i lidt o...
Kalvekoteletter i gorgonzolasauce
Steg champignonerne i olie sammen med hvidløget. Steg kalveschnitzlerne. Steg samtidig løg...
Fragilité
Fragilité200 gram finthakkede ristede og afskallede hasselnødder og 200 gram flormelis bla...