Video: Sønderjydske boller
Sønderjydske bollerKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Bagværk
6
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
500 gram Hvedemel
-
3 stk Æg
-
125 gram Smør
-
50 gram Gær
-
2 tsk Kardemomme
-
2 deciliter Letmælk
Varm mælken til ca 30 gr. Rør mælk, gær, smør og 2 æg sammen, og tilsæt så kardemomme og det meste af melet. Lad dejen hæve med lidt mel drysset over, indtil den fylder det dobbelte. Rul dejen ud i en pølse, skær den i ens stykker, der formes til boller med let melede hænder. Sæt bollerne på en smurt plade, og lad dem efterhæve i 15 min. Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag dem ca 15 min ved 225 gr.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Grønne chilier med fyld af røget laks og dild
Brug engangshandsker når du håndterer chilierne. Åbn chilierne på langs og fjern frø og fr...
Tærte med broccoli og kalkunbacon
Sådan laver du tærte med broccoli og kalkunbacon Skær kalkunbaconen i tern, hak løget, del...
Feedback
Ryst alle ingredienser undtagen grenadine og si over i et collinsglas. Hæld forsigtigt gre...