Video: Tarteletter
TarteletterKøkken:
Ingredienser:
Dansk
10
Tilberedningstid
2 timer 0 minutter
Arbejdstid
40 minutter
Antal personer:
-
1 stk hel kylling
-
2 stk Gulerod
-
3 spsk Frisk persille
-
1 stk Porre
-
8 stk Tartelet
-
10 stk Hvid asparges
-
10 gram Usaltet smør
-
1.5 spsk Hvedemel
-
1 tsk Køkkensalt
-
1 knsp Peber
Sådan laver du tarteletter
Vask gulerødderne og skræl dem eventuelt.
Skær et kryds 10-15 cm ned i den grønne ende af porren, skyl grundigt mellem alle bladene, og skær porren i tre stykker.
Skyl aspargesene og bræk den nederste seje del af.
Skær dem ud i mindre stykker.
Vask kyllingen grundigt under den kolde hane, og rens den for eventuelle rester af indvolde.
Læg kyllingen i en gryde sammen med 2 spsk salt.
Hæld vand i gryden, så kyllingen er helt dækket, og sæt den på komfuret ved jævn varme.
Skru lidt ned, når vandet koger, og fjern skummet på vandets overflade med en spiseske.
Kom alle grøntsagerne(gem lidt persille til pynt) undtagen asparges i gryden, og kog det hele i ca. 1 1/2 time.
Tag kyllingen op af gryden med en hulske, og lad den køle af i mindst 1/2 time.
Si suppen gennem et klæde lagt i en sigte, og fjern fedtet på overfladen med en spiseske.
Imens koges asparges ca.15 minutter i lidt letsaltet vand (gemmes til sovsen).
Fjern skindet fra kyllingens brystfileter, og tag dem af kyllingen.
Skær kødet i stykker på ca. 2 x 2 cm, og sæt dem til side sammen med aspargesstykkerne.
Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet og pisk godt, så det samler sig.
Hæld ca. 1 dl af suppen fra kyllingen i gryden og pisk igen, til det er blevet en ensartet masse.
Hæld igen 1 dl suppe/aspargesvand i gryden og pisk.
Skru ned for varmen, og kom kyllingestykkerne i sovsen, og rør hele tiden i den.
Kom aspargesstykkerne i sovsen i ca. 5 minutter.
Sæt tarteletterne på brødristeren i 1 minut eller varm dem et par min. i ovnen.
Kom fyldet i tarteletterne, drys med hakket persille og server dem med det samme.
Prøv flere gode kyllinge retter her hos opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Hvidløgssmør
HvidløgssmørStart med at find en god stor anretningsskål, som smøren kan være i, uden at d...
Kylling med citron- og kaperssauce
Krydr kyllingebrysterne med salt og peber. Varm olivenolien på en sliplet pande over midde...
Suppe med endivie og små kødboller
Læg endiviebladene oven på hinanden og skær dem i strimler på tværs. Hak gulerødderne.Put...