Video: Tartouillat - kirsebærkage
Tartouillat - kirsebærkageKøkken:
Ingredienser:
Fransk
8
Tilberedningstid
1 timer 10 minutter
Arbejdstid
40 minutter
Antal personer:
-
225 gram Hvedemel
-
85 gram Sukker
-
1.5 tsk Vanillesukker
-
1 tsk Bagepulver
-
3 stk Æg
-
2 spsk Sødmælk
-
75 gram Usaltet smør
-
900 gram Æbler
Tartouillat - Kirsebærkage
Sigt mel og sukker ned i en skål.
Tilsæt vanillesukker og bagepulver.
Lav en fordybning i melet.
Pisk æggene og mælken i, så man får en blød dej som til pandekager.
Tilsæt 4 spsk. af smørret.
Lad dejen hvile i 30 min., mens frugten forberedes.
Udsted kirsebærrene eller skræl æblerne eller pærerne.
Fjern kernehusene og skær frugterne i tynde skiver.
Imens forvarmes ovnen til 230 grader.
En rund kageform med en diameter på ca. 20 cm smørres.
Rør frugten ind i dejen og hæld blandingen i den smurte form.
Bag kagen i 30 min. eller til en kødnål stukket ned i kommer ren ud.
Lad kagen køle af i formen i 5 min.
Vend den derefter ud på en kagerist og server den varm eller kold.
Så er din tartouillat - eller kirsebærkage - klar til servering. Velbekomme!
Der er så mange lækre måder at lave tærte på. Bare på vores side har du mere en 100 forskellige tærteopskrifter at gå på opdagelse i.
Blandt de mest populære finder du fx spinattærte uden bund, foruden den vidunderlige frugttærte. Førstnævnte er god om vinteren, hvor frugttærte er en ægte sommertærte.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Fetaostlaks med grøntsagspasta
Varm ovnen til 225°C. Mos fetaosten med peber. Rør op med creme fraiche lidt ad gangen. B...
Salat + Kylling Cæsar med blomkål og kylling
Sådan laver du cæsar med blomkål og kylling: 1. Steg kyllingen i olie på en varm pande, o...
Connys Rabarberkage
Sådan laver du Connys rabarberkage Start med at skylle og snitte rabarberne fint. Rør blød...