Video: Tartouillat - kirsebærkage
Tartouillat - kirsebærkageKøkken:
Ingredienser:
Fransk
8
Tilberedningstid
1 timer 10 minutter
Arbejdstid
40 minutter
Antal personer:
-
225 gram Hvedemel
-
85 gram Sukker
-
1.5 tsk Vanillesukker
-
1 tsk Bagepulver
-
3 stk Æg
-
2 spsk Sødmælk
-
75 gram Usaltet smør
-
900 gram Æbler
Tartouillat - Kirsebærkage
Sigt mel og sukker ned i en skål.
Tilsæt vanillesukker og bagepulver.
Lav en fordybning i melet.
Pisk æggene og mælken i, så man får en blød dej som til pandekager.
Tilsæt 4 spsk. af smørret.
Lad dejen hvile i 30 min., mens frugten forberedes.
Udsted kirsebærrene eller skræl æblerne eller pærerne.
Fjern kernehusene og skær frugterne i tynde skiver.
Imens forvarmes ovnen til 230 grader.
En rund kageform med en diameter på ca. 20 cm smørres.
Rør frugten ind i dejen og hæld blandingen i den smurte form.
Bag kagen i 30 min. eller til en kødnål stukket ned i kommer ren ud.
Lad kagen køle af i formen i 5 min.
Vend den derefter ud på en kagerist og server den varm eller kold.
Så er din tartouillat - eller kirsebærkage - klar til servering. Velbekomme!
Der er så mange lækre måder at lave tærte på. Bare på vores side har du mere en 100 forskellige tærteopskrifter at gå på opdagelse i.
Blandt de mest populære finder du fx spinattærte uden bund, foruden den vidunderlige frugttærte. Førstnævnte er god om vinteren, hvor frugttærte er en ægte sommertærte.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Bøh-mand chokoladekage
Forvarm ovnen til 175°C. Smør et par forme eller én stor form med margarine eller smør.Bla...
Tapas - Chorizo i cider mv.
Olien hældes i en lille gryde og varmes under middel varme.Herefter hældes alle ingrediens...
Vandbakkelser med fyld
Vandbakkelser med fyldTænd ovnen på 200°C. Kog vandet op sammen med smørret i en gryde....