Video: Æbletærte med pistacie
Æbletærte med pistacieKøkken:
Ingredienser:
Dansk
11
Tilberedningstid
5 timer 0 minutter
Arbejdstid
35 minutter
Antal personer:
-
0.5 kg Æbler
-
50.7 gram Pistaciemarcipan
-
25 gram Usaltet smør
-
1 tsk Revet citronskal
-
1 spsk Evt. vanillekorn
-
1 tsk Evt. kanel
-
140 gram Blødt smør
-
50 gram Flormelis
-
1 stk Æggeblomme
-
1 spsk Citronsaft
-
200 gram Hvedemel
Bland melis og smør.
Æggeblomme og citronsaft røres i, og til sidst melet til dejens konsistens er passende.
Pak dejen ind i film og stil på køl i mindst 1 time.
Rul den tyndt ud og læg i en smurt tærteform eller beklædt med bagepapir i bunden.
Stil på køl i en pose et døgns tid, kan dog bages efter et par timer.
Varm ovnen til 180 grader og bag bunden i ca. 12 min. eller til den er lysebrun i kanten.
Stil den til afkøling.
Fyld:
Fjern kernehus og skær æblerne i tynde skiver.
Kom 4 spsk. vand, citronskal, vanilje og 25 g pistaciemarcipan i en stor flad gryde.
Varm op og tilsæt æblerne.
Læg låg på og damp det i et par min.
Tilsæt evt. mere vand.
Lad det køle lidt af og læg et lag af fyldet i tærteformen.
Sprøjt med resten af pistacien over i små cirkler.
Læg et sidste lag fyld på og drys med lidt krydderi.
Bages i 20 min ved 180 grader.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Tærte med æble og rabarber
Tærte med æble og rabarberÆlt blødt smør, mel, sukker, bagepulver og æg sammen. Rul 2/3 de...
Spaghetti Bolognese
Spaghetti bologneseSvits løg og grøntsager i olie. Tilsæt oksekødet og brun det.Tilsæt 2-3...
Italiensk smør
Mos peber, urter, hvidløg og salt i en morter.Anbring den ønskede mængde smør på en lille...