Video: Æbletærte med pistacie
Æbletærte med pistacieKøkken:
Ingredienser:
Dansk
11
Tilberedningstid
5 timer 0 minutter
Arbejdstid
35 minutter
Antal personer:
-
0.5 kg Æbler
-
50.7 gram Pistaciemarcipan
-
25 gram Usaltet smør
-
1 tsk Revet citronskal
-
1 spsk Evt. vanillekorn
-
1 tsk Evt. kanel
-
140 gram Blødt smør
-
50 gram Flormelis
-
1 stk Æggeblomme
-
1 spsk Citronsaft
-
200 gram Hvedemel
Bland melis og smør.
Æggeblomme og citronsaft røres i, og til sidst melet til dejens konsistens er passende.
Pak dejen ind i film og stil på køl i mindst 1 time.
Rul den tyndt ud og læg i en smurt tærteform eller beklædt med bagepapir i bunden.
Stil på køl i en pose et døgns tid, kan dog bages efter et par timer.
Varm ovnen til 180 grader og bag bunden i ca. 12 min. eller til den er lysebrun i kanten.
Stil den til afkøling.
Fyld:
Fjern kernehus og skær æblerne i tynde skiver.
Kom 4 spsk. vand, citronskal, vanilje og 25 g pistaciemarcipan i en stor flad gryde.
Varm op og tilsæt æblerne.
Læg låg på og damp det i et par min.
Tilsæt evt. mere vand.
Lad det køle lidt af og læg et lag af fyldet i tærteformen.
Sprøjt med resten af pistacien over i små cirkler.
Læg et sidste lag fyld på og drys med lidt krydderi.
Bages i 20 min ved 180 grader.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Spaghetti med aubergine og citron
Skær auberginen i små tern. Varm noget af olien i en tykbundet gryde(eller teflonbelagt sa...
Hindbærmilkshake
HindbærmilkshakeHindbærrene blendes.Tilsæt yoghurt, sukker og is og blend alle ingrediense...
Fjordrejefrikassé med asparges
Tø rejerne op.Skræl de hvide og grønne asparges og skær de nederste 2 cm fra. Snit begge s...