Video: Sommertærte
SommertærteKøkken:
Ingredienser:
Dansk
11
Tilberedningstid
15 minutter
Arbejdstid
2 timer 15 minutter
Antal personer:
-
125 gram Sukker
-
125 gram Pasteuriseret æggehvide
-
125 gram Flormelis
-
125 gram Smuttede mandler
-
50 gram Hvedemel
-
1 pakke Friske jordbær
-
2 deciliter Piskefløde 38%
-
100 gram Hvid chokolade
-
150 gram Rabarber
-
75 gram Sukker
-
1 tsk Maizena
Bunde:
Sukker og æggehvider piskes stift.
Blend mandler(eller køb mandelmel).
De øvrige ingredienser blandes og vendes forsigtigt i æggehvidemassen.
Smør forsigtigt to runde bunde, ud på bagepapir, med diameter 15 cm.
Drys grofthakkede mandler på den ene bund.
Bag bundene ved 180 grader 10-12 minutter.
Lad dem køle helt af.
Creme:
Fløden koges op, sluk i samme øjeblik, som den koger, hæld hvid chokolade i fløden og rør den ud.
Stil cremen i køleskabet, til den er helt kold.
Kan med fordel laves dagen før.
Kog rabarberne møre, bland sukker og stivelse (1 tsk. maizena) og tilsæt.
Lad derefter kompotten køle helt af.
Lav evt. dagen før.
Pisk den kolde choko-fløde stiv og vend forsigtigt kompotten i.
Stil kagen i køleskabet, så den bliver kold.
Sæt jordbær på bunden uden mandler, fordel chokolade rababercreme over bærene og læg bund med mandler over.
Spørgsmål:
Kan bundene til denne opskrift fryses?
Svar:
Hej Pernille, det vil jeg mene at de kan, jeg har ikke testet det selv, men det tror jeg fint du kan, både rå og bagt.
Mvh Tomas
opskrifter.dk
14/07-2011 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Sunde pizzasnegle
Sunde pizzasnegleOpløs gæret i en skål med lunken vand. Riv derefter gulerødderne og kom d...
Bøf Bourgogne 2
Brun kød og skinke i olie i et par omgange. Brun løg og champignoner i lidt olie. Læg...
Fyldte Bøftomater
Skær toppen af tomaterne og tøm dem med en suppeske.Fars: Pil løg og blend det med hvidløg...