Video: Hyldeblomstsaft
HyldeblomstsaftKøkken:
Ingredienser:
Dansk
6
Tilberedningstid
24 timer 0 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
45 stk Hyldeblomstskærm
-
4 stk Citron
-
2 kg Sukker
-
2 deciliter Vand
-
0 Citronsyre
-
0 Flydende atamon
Hyldeblomstsaft
Skyl blomsterskærmene og skær stilken af.
Vask citronerne, skær dem i skiver og læg dem i en stor plastskål eller rustfri gryde.
Kog sukker, vand og citronsyre (doser efter anvisning på posen) op til en lage, og hæld den ud over hyldeblomsterne og citronskiverne.
Læg derefter en tung tallerken eller lignende på til at holde blomsterskærmene nede i lagen.
Dæk skålen til og stil den i køleskab.
Rør i skålen efter 2 dage.
Efter to døgn sis saften og der hældes evt. en lille smule atamon i den. (se anvisning på atamonflasken.)
Vask flasker grundigt, skyl dem med atamonvand og hæld saften på flasker.
Luk med korkpropper og opbevar flaskerne køligt.
Saften er koncentreret, og skal derfor fortyndes inden den drikkes.
Du kan nu slukke tørsten i læskende hyldeblomstsaft.
Andre variationer
Den lækre hyldeblomstsaft kan fortyndes med vand og drikkes som den er. Har du lyst til at lege lidt mere med den, kan du tilføje den til en klassisk mojito opskrift, og kreere din egen hyldeblomst mojito. Den kan også bruges i denne gammeldags sommerdessert saftbudding, så den får en frisk og moderne smag.
Kan du ikke få nok af hyldeblomstsmagen, så prøv denne Jordbær-Tiramisu. Den ellers lidt tunge traditionelle tiramisu får her et tvist af sommer og byder på en forfriskende smag af jordbær og hyldeblomst.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Pasta med svampe
Pasta med svampeSæt en gryde over med vand til at koge pastaen, kom salt og et skvæt olive...
Osso buco med gremolata
OssobucoLæg ud med at skære et lille snit i kødsenerne, der omkranser kødskiverne, så køde...
Kashmirlam
Skær overflødigt fedt fra lammet og skær kødet i store terninger.Bland yoghurt, olie, salt...