Video: Brioche med rejer og ananas i ingefærsauce
Brioche med rejer og ananas i ingefærsauceKøkken:
Ingredienser:
Dansk
14
Tilberedningstid
5 timer 0 minutter
Arbejdstid
1 timer 30 minutter
Antal personer:
-
3.5 spsk Letmælk
-
270 Hvedemel
-
10 Gær
-
30 Sukker
-
0 Køkkensalt
-
5 stk Æg
-
100 Smør
-
4 tsk Karry
-
4 tsk Ingefær
-
10 Ananas
-
10 Kogte rejer
-
1 tsk Limesaft
-
0.75 Fiskebouillon
-
1 tsk Maizena
Briocher:
Varm 1,5 spsk mælk og kom den i en skål og opløs gæren deri.
Rør ½ spsk mel i mælken.
Sæt blandingen til side til den begynder at boble (ca. 30 min.).
Sigt resten af melet, sukker og salt ned i en stor skål og lav en fordybning i midten.
Tilsæt 4 let spiskede æg og gærblandingen.
Rør/ælt melet og væske sammen til dejen er jævn, elastisk og klæbrig.
Læg dejen i en oliesmurt skål, dæk den med et viske tykke og lad dejen hæve et lunt sted til den er vokset til dobbelt størrelse (ca. 2-2½time).
Slå dejen ned og lad den hvile i 5 min. og ælt det bløde smør ind i dejen.
Dejen vil være klæbrig, men nu mere glat.
Dæk dejen med et viskestykke og lad den hvile i ½ time på køl.
(Briochedej kan evt. ligge i køleskabet til næste dag).
Smør briocheforme eller brug slip-let forme.
Del dejen i 3/4 og lav 8 stykker af dejen som rulles til boller.
Læg dem i hver sin form.
Lav en fordybning i hver bolle med melede fingre som næsten går ned til formens bund.
Rul resten af dejen til små boller, og læg en i hver af fordybningerne.
Dæk dem nu med et viskestykke og lad dem hæve et lunt sted i 1-1½ time.
Sæt nu ovnen på 200 grader.
Pisk æg med mælk og pensl dem.
Bag dem til de er gennembagte og gyldne (10-15).
Vend dem ud af formene og lad dem køle af på en bagerist.
Rejer & ananas i ingefærsauce:
Svits karry, ingefær og forårsløgi smør på en pande.
Tilsæt rejer, ananas, limesaften, bouillon og rør i blandingen.
Smag til med salt og peber.
Rør 1 tsk maizena ud i 1 spsk koldt vand.
Rør maizenajævningen, lidt af gangen i rejeblandingen, til saucen koger op og bliver tyk.
Tag panden af varmen.
Stik med en kniv på skrå ned i briochen, så der dannes et hul, der giver plads til fyld.
Lun nu briocherne.
Server de lune briocher med lunt fyld.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Diabetesvenligt farsbrød
Forvarm ovnen til 175°C. Beklæd et ovnfast fad med folie.Opløs bouillonterningen i kogende...
Chilimayo
ChilimayoTag det hele på køkkenbordet og vent en time med at lave din chilimayo, så alt ha...
Sauce vin blanc
Smørret smeltes uden at det tager farve. Champignons, løg samt persille tilsættes og simre...