Video: Cremet artiskoksuppe
Cremet artiskoksuppeKøkken:
Ingredienser:
Fransk
9
Tilberedningstid
1 timer 30 minutter
Arbejdstid
40 minutter
Antal personer:
-
6 stk Artiskok
-
0.75 deciliter Olivenolie
-
1 stk Grofthakket løg
-
3 stk Blegselleri
-
1 stk Kogte kartofler
-
1.5 liter Grøntsagsbouillon
-
50 gram Hasselnød
-
0.5 liter Piskefløde 38%
-
0.5 deciliter Cognac
Først renses artiskokkerne.
Den øverste del skæres af og derefter stilken helt af.
Knæk de yderste blade af til du når ind til de bløde lysegrønne blade.
Spred de tynde blade med en ske og fjern skægget.
Lad de tynde blade sidde på og del hver artiskok i 8 dele.
Forvarm ovnen på 200 grader.
Olivenolien opvarmes i en stor gryde og løg samt bladselleri tilsættes.
Steges til de er gyldne, hvorefter kartoffel i tern, artiskokker og bouillon tilsættes.
Suppen bringes i kog og simrer ca. 45 min.
Mens suppen simrer fordeles hasselnødderne på en bageplade.
De ristes i ovnen i ca. 5 min.
Nødderne afkøles og hakkes groft.
Blend suppen til den er glat og cremet.
Tilsæt herefter salt, peber, cognac og fløde og bring suppen i kog for jævn varme.
Suppen serveres i varme tallerkener eller skåle drysset med de hakkede hasselnødder.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Stegt tunfisk med løgkompot
Løgkompot:Skær baconen i tern og rist det på en pande i halvdelen af olien. Skær løgene i...
Bagt jordskoksuppe med stegt jomfruhummer og smørristede hasselnødder
Pil jomfruhummerne og sæt dem derefter på køl.Del jordskokkerne i 2 portioner. Bag den ene...
Oksefilet med hvidløgs- og urteskorpe
Blend hvidløg, salvie, timian, olie, salt og peber i en foodprocessor eller blender.Dup st...