Video: Kartofler i saltdej
Kartofler i saltdejKøkken:
Ingredienser:
Dansk
6
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
1 timer 10 minutter
Antal personer:
-
10 stk Bagekartoffel
-
6 deciliter Hvedemel
-
3 deciliter Bordsalt
-
100 gram Smør
-
3 spsk Frisk persille
-
1 stk Hvidløgs fed
Dejen blandes i forholdet 2/3 mel og 1/3 salt og blandes med vand, til den bliver tilpas stiv uden at hænge fast i fingrene.
Der kan bruges mere eller mindre mel og salt afhængig af hvor store kartoflerne er.
Der kan selvfølgelig også anvendes flere mindre kartofler pr. person.
Kartoflerne vaskes grundigt, pakkes ind i dejen og lægges ind i glødebålet.
De skal være dækket af gløder på alle sider.
Bages ca. 1 time, lægges til afkøling indtil de er til at røre ved.
Dejen fjernes og kartoflerne spises med urtesmør eller dressing.
Tip: Når der anvendes saltdej i stedet for staniol, får vi ikke en masse skadelig affald!
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Lakseparceller fyldt med rejer, æbler og valnødder
Fyld: Alle ingredienserne til fyldet rengøres, hakkes fint (gem lidt kørvel og valnød til...
Franske rosmarinbrød
Franske rosmarinbrødKom lunkent vand i en stor skål og opløs salt og gær heri. Rør ho...
Knuste kartofler
Sådan laver du knuste kartoflerHvis kartoflerne har en fin skræl, så rengør dem blot grund...