Video: Aïoli
AïoliKøkken:
Ingredienser:
Italiensk
5
Tilberedningstid
10 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
1 stk Pasteuriseret æggeblomme
-
1 spsk Hvidvinseddike
-
2 stk Hvidløg
-
5 spsk Olivenolie
-
5 spsk Majsolie
Sådan laver du aïoli
Kom æggeblomme, eddike, hvidløg samt salt og peber i en foodprocessor med et skarpt knivblad og blend det godt sammen.
Tilsæt først olivenolien, siden majsolien dråbevis medens maskinen kører.
Når saucen er tyknet lidt, kan man begynde at tilsætte olien i en tynd stråle og blende videre til al olien er optaget og saucen er tyktflydende og glat.
Hæld din aïoli på glas og opbevar i køleskabet.
Velbekomme!
Tips og serveringsforslag til den hjemmelavede aïoli
Aïoli er lækkert som dip og smørrelse til en lang række retter. Lav for eksempel nogle ovnstegte kartofler med urter som du kan dyppe i din hjemmelavede aïoli. Du kan også gå i krig med en nem opskrift på en saftig cheeseburger som kan smøres med aïolien. Alternativt kan du bruge resterne i en lækker hjemmelavet sandwich næste dag.
Lækre smørelser
Har du fået mod på at lave flere hjemmelavede dips, så skal du naturligvis ikke snyde dig selv for en god hjemmerørt mayonnaise. Denne opskrift kan bruges som en basis opskrift og du kan selv eksperimentere med at tilføje eksempelvis chili eller finthakket persille.
Spørgsmål:
Hvor længe kan Aïoli holde sig på køl?
Svar:
Det burde kunne holde sig en 3-5 dage i køleskabet.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
22/12-2008 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Rødtunge i anis
Rul fileterne som en rose. Smør en ildfast skål og læg filetroserne deri. Tilsæt vin og ap...
Fint eller groft sandwichbrød
Bland alle ingredienser i en skål. Hold lidt af hvedemelet tilbage. Rør kraftigt med en gr...
Fars med vintergrøntsager
Rør kød og mel sammen. Tilsæt æg, løg, squash, salt og peber. Rør mælken i lidt efter lidt...