Video: Tærte med pinjekerner og honning
Tærte med pinjekerner og honningKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Dessert
12
Tilberedningstid
3 timer 20 minutter
Arbejdstid
35 minutter
Antal personer:
-
115 Smør
-
100 Flormelis
-
1 Bordsalt
-
225 Hvedemel
-
2 stk Pasteuriseret æggeblomme
-
2 spsk Skummetmælk
-
250 Pinjekerner
-
250 Smør
-
250 Sukker
-
4 spsk Honning
-
3 stk Pasteuriseret æg
-
115 Hvedemel
Rør smør, flormelis og salt godt sammen og tilsæt derefter mel og æggeblommer. Når dejen er fast, tilsættes væden. Form dejen til en kugle og lad den hvile i en time. Beklæd en tærteform (30 cm i diameter) med dejen. Sørg for, at dejen er jævnt fordelt. Sæt formen i fryseren i en time. Inden formen sættes i ovnen, prikkes der huller i dejen med en gaffel. Dejen bages i 10 minutter, eller til den er let gylden, i en 170-180°C varm ovn. Rist pinjekernerne i ovnen i to minutter, eller til de er gyldne. Bland smør og sukker med et nip salt og blend det. Tilsæt honning. Når massen er blevet lind, tilsættes æggene, et ad gangen. Når æggene er blandet i massen, tilsættes mel. Vend til sidst ristede pinjekerner, timian og appelsinskal i. Når tærtebunden er klar, hældes fyldet ned i bunden. Man kan også tilsætte frisk frugt, for eksempel blommer, abrikoser eller jordbær. Tærten sættes i en 170°C varm ovn og bages i 35 minutter, eller til den er gylden ovenpå og blød i midten. Tærten kan laves i forvejen og serveres med creme fraiche, is og/eller frisk frugt.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Pandekager til fest
Pandekager til festKom mel, kardemomme og sukker i en skål. Pisk æg sammen med mælk i en a...
Italienske penne med bacon
Hak bacon fint. Steg bacon over moderat varme i en stor pande. Overfør det til køkkenrulle...
Beefy cabbage stew
Kødet steges godt og kommes over i en stor gryde med bønner, tomat, krydder osv. Simre ov...