Video: Dolmere
DolmereKøkken:
Ingredienser:
Andet
9
Tilberedningstid
2 timer 0 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
1 glas Vinblade
-
200 gram Hakket oksekød 8-12%
-
1 stk Hakket løg
-
4 deciliter Grødris
-
2 spsk Olivenolie
-
0.5 tsk Bordsalt
-
1 spsk Syv Krydderier
-
1 stk Citron
-
5 stk Tomat
Dolmere
Vinbladene lægges i blød i koldt vand i ca. 20 min., for at udtrække saltet.
Læg kødet i en skål, tilsæt olivenolie, løg, ris, salt, syv krydderier og bland det hele godt sammen.
Tag et vinblad og læg den med den ru side opad.
Skær det groveste af stilken væk.
Læg en lille smule af fyldet, ca. en halv tsk. i en lille tynd stribe midt på vinbladet.
Her er tricket at lade være med at fylde dem for meget - ellers vil de gå op under tilberedningen.
Fold begge kanter ind over, så de ender i en spids foroven.
Rul bladet sammen og læg den med samlingen nederst.
Fortsæt til al kødet er brugt.
Fordel dolmerne rundt i siden af gryden.
De vinblade, der var for små til at rulle sammen lægges i midten, så dolmerne bliver holdt på plads.
Tomaterne skæres i både, og lægges ovenpå dolmerne.
Fyld op med vand og læg en tallerken over dolmerne, så de også bliver holdt på plads ovenfra.
Tænd for gryden.
Når vandet koger skrues ned for varmen.
Simrer ved lav varme i min. 1 time - gerne op til 3 timer.
Når de er færdige tages tallerkenen op, vandet hældes fra.
Derefter lægger du en stor tallerken eller et fad over gryden og vender dolmerne direkte ud på fadet.
Pres lidt citron ud dolmerne.
Velbekomme!
Et godt tip
Du kan også lave retten med grøntsager, fx tomater, kartofler eller gulerødder. Så skal de bare hakkes og lægges ovenpå dolmerne. Hvis du lægger et kogeben i gryden sammen med kartoflerne giver det også dolmerne lidt ekstra smag.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Porcherede rødspættefileter
Skræl og hak løg og hvidløg fint. Rens og snit svampene fint.Steg løg og hvidløg 1 min. i...
Paprikagryde med kylling
Paprikagryde med kyllingSkær kyllingefileterne ud i mellemstore stykker. Steg kyllingestyk...
Banan is
Æg og sukker piskes godt til det er lys, gul og skummende. Tilsæt vanille.Fløden piskes fo...