Video: Torskefilet med bagt kartoffelcrumble og hjemmelavede chips
Torskefilet med bagt kartoffelcrumble og hjemmelavede chipsKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Hovedret
9
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
25 minutter
Antal personer:
-
400 gram Torskefilet
-
0.5 stk Citron
-
2 stk Bagekartoffel
-
0.5 deciliter Frisk purløg
-
1 spsk Creme fraiche 18%
-
1 tsk Dijonsennep
-
2 stk Aspargeskartofler
-
1 Rapsolie
-
0.5 deciliter Olivenolie
Torskefileterne krydres med salt og hvid peber, og dryppes med presset citronsaft. Fileterne trækker på køl i nogle timer og brunes af på en meget varm pande i 1 min. på hver side. Fileterne pakkes ind i film og lægges et lunt sted (evt. oven på ovnen) i 10 min. Bagekartoflerne skylles og bages ved 180°C i 45 min. eller til de er møre. Skindet pilles af og kasseres. Resten køles lidt af, og hakkes i rustikke stykker. Kartoffelcrumble: Kartoffelstykkerne vendes med hakket purløg, creme fraiche og sennep og stilles på køl. Hjemmelavede chips: De små kartofler snittes meget tyndt og lægges i kogende vand i 2 sek. De tages op og dryppes af. Kartoffelskiverne friteres sprøde i varm rapsolie og lægges på fedtsugende papir. En skefuld kartoffelcrumble serveres midt i en portionsskål og et stykke torsk lægges oven på. Dryp lidt god olivenolie omkring og pynt med chips.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Krabbeklør
Krabbeklør Kom vand i en gryde og bring det i kog. Tilsæt salt og citron. Kom krabbek...
Kylling med rygeost
Bland rygeosten og creme fraiche. Hak krydderurterne og bland dem med rygeosten og creme f...
Grønne asparges med pocheret æg
Skyl de grønne asparges og knæk den nederste trevlede del af. Pochér de friske æg i ca. 2...