Video: Grillet gås med blommefyld og sauce
Grillet gås med blommefyld og sauceKøkken:
Ingredienser:
Dansk
13
Tilberedningstid
2 timer 30 minutter
Arbejdstid
45 minutter
Antal personer:
-
1 stk hel gås
-
2 tsk Køkkensalt
-
2 spsk Frisk merian
-
250 gram Blomme
-
2 deciliter Halvtør hvidvin
-
250 gram Æbler
-
2 Fuldkornsrugbrød
-
2 spsk Rosiner
-
1 spsk Limesaft
-
1 tsk Sukker
-
0.5 tsk Bordsalt
-
0.5 tsk Kanel
-
1 deciliter Vand
Rens gåsen og dup skindet tørt.
Strø salt og friskhakket merian uden på og inden i gåsen.
Stik gåsen med en gaffel overalt.
Placér gåsen med brystet opad i en bradepande.
Placér bradepanden midt i ovnen.
Hæld lidt vand i bunden af bradepanden.
Grill gåsen på ovnens grillfunktion til den er mør og ca. 90°C indvendig.
For at gøre skindet sprødt, kan man skrue op til den varmeste grillfunktion i 15-30 min.
Fjern gåsen fra ovnen, gem fedtet til saucen.
Lad gåsen hvile i 15-20 min.
Fyld:
Hak blommerne groft.
Placér dem og 1/4 af vinen i en skål og lad det trække i 5 min.
Tilsæt æbler i tern, revet rugbrød, rosiner, limesaft, sukker, salt og kanel og bland det godt.
Hæld fyldet i et ovnfast fad, dæk det med folie og grill det indirekte i ovnen i ca. 40 min.
Hvis det ønskes sprødere, kan man fjerne folien.
Sauce:
Bland resterende vin med vand, lidt af det reserverede gåsefedt samt lidt af fyldet.
Pres på fyldet for at opløse det i saucen.
Bring saucen i kog, lad det simre i 5 min. under konstant omrøring.
Si saucen og smag den til med salt.
Servér den sprøde gås med fyld og sauce.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Krebinetter med urter
Kødet formes til små krebinetter (to pr. person). Krydderurterne hakkes og krebinetterne v...
Carbonara med champignon
Sæt vand til pasta over. Når vandet koger, koges pastaen som anvist på pakken. Svits bacon...
Thai agurkesalat
Flæk agurken på langs og skær ud i ca. 2 mm. tynde skiver. Skær chilien ud i tynde skiver....