Video: Jødekager
JødekagerKøkken:
Ingredienser:
Dansk
8
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
10 minutter
Antal personer:
-
300 gram Hvedemel
-
200 gram Smør
-
100 gram Flormelis
-
3 stk Pasteuriseret æggeblomme
-
1 stk Pasteuriseret æg
-
75 gram Mandler
-
1.4 tsk Kanel
-
1 tsk Sukker
Jødekager
Ovnen forvarmes til 200 grader. Ingredienserne til dejen blandes grundigt – saml dejen.
Rul dejen ud i få mm. tykkelse og udstik kagerne – det skal være runde kager.
Læg kagerne på en bageplade - pensel med sammenpisket æg og drys med finthakkede mandler.
Bland sukker og kanel og drys på toppen.
Bag kagerne på bagepladen med bagepapir ved 200 grader
Dine jødekager er nu klar til at blive serveret.
Jødekager med variation
Der findes flere måder at lave jødekager på Gammeldags jødekager og Herregårds jødekager er nogle af disse.
Spørgsmål:
Hej hr. kok, Jeg er nysgerrig efter at vide hvorfor der skal anvendes pasteuriserede æg i denne opskrift? Kan man ikke bare anvende almindelige æg? Kan jødekagedej fryses? På forhånd tak! Vh. Tina
Svar:
Jo - du har ret - i denne opskrift kan du sagtens bruge almindligt æg.
Når vi bruger pasteuriserede æg, er det for at være sikker på at undgå salmonella, og derfor fortrinsvis i opskrifter hvor æggene ikke bliver varmebehandlet - f.eks.til fromager eller råcreme.
Men det kan også være en fordel at bruge pasteuriseret æg, hvis det kun er enten blomme eller hvide der skal anvendes, så er man fri for at skulle 'gemme' resten af ægget.
Hvis børn skal være med til at bage er det også en god idé at anvende pasteuriseret æg - det kan jo være fristende at smage på dejen :-)
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
11/11-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Varme gedeoste-toast med rosmarin, valnød og honning
Forvarm ovnen til 175°C. Skær baguetten i ½ cm tykke skiver på tværs. Smør gedeost på hver...
Bananlagkage
Pisk fløden til skum og mos bananerne. Bland den med de mosede bananer. Tilsæt vanilje...
Chokoladekage med kærnemælk
Brug røremaskine eller elpisker.Mix de våde ingredienser sammen.Sigt mel, kakao og natron...