Video: Engleruller med tranebærfyld
Engleruller med tranebærfyldKøkken:
Ingredienser:
Dansk
13
Tilberedningstid
10 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
2.5 spsk Flormelis
-
2 deciliter Hvedemel
-
0.25 tsk Bordsalt
-
9 stk Pasteuriseret æggehvide
-
1.5 tsk Vanillesukker
-
0.75 tsk Renset vinsten
-
0.5 spsk Sukker
-
2 tsk Sukker
-
3 tsk Tranebær
-
6 spsk Vand
-
2 spsk Majsmel
Pynt
-
1 deciliter Piskefløde 38%
-
3 spsk Sukker
Forvarm ovnen til 150°C.
Smør en flad kageform med lidt fedtstof og beklæd den med bagepapir.
Pisk halvdelen af flormelis sammen med mel og salt i en skål.
I en anden skål piskes æggehviderne, til de skummer.
Tilsæt vanille og vinsten og fortsæt med at piske.
Strø gradvist resterende flormelis i æggeblandingen, mens æggehviderne piskes til fast konsistens.
Fold melblandingen sammen med æggehviderne og bland det godt.
Fordel dejen jævnt i den klargjorte form.
Bag dejen i 20 min. eller til midten af dejen er gummiagtig.
Lad den afkøle, strø sukker over og tildæk kagen med et rent håndklæde.
Løsn bagepapiret hele vejen rundt med en spatel og vend kage og papir ud i håndklædet.
Tag papiret af kagen og læg det løseligt henover igen.
Rul nu kagen sammen med papiret og håndklædet imellem.
Lad kagen afkøle sammenrullet.
Fyld:
I en kasserolle over middel varme blandes sukker, tranebær og vand.
Lad det simre indtil tranebærrene brister, ca. 5 min.
Pisk majsmel i og lad det simre, til det netop er tyknet, ca. 2 min.
Overfør det til en skål, tildæk skålen og lad det afkøle i køleskabet.
Rul kagen, således at den ligger fladt på håndklædet (fjern bagepairet).
Fordel tranebærfyldet på kagen (med en grænse på ca. 1 cm hele vejen rundt).
Rul nu kagen sammen igen, denne gang uden håndklædet.
Lad den afkøle i køleskabet.
Pynt:
Pisk flødeskum af fløden med sukker i.
Servér englerullerne i skiver med flødeskum til.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Madmuffins med soltørrede tomater
Madmuffins med soltørrede tomater, feta og olivenForvarm ovnen til 250 grader. Bland...
Stegt and med svesker og hjemmelavet rødkål
Stegt and med svesker og hjemmelavet rødkålStart med at hakke rødkålen fint. Smelt dernæst...
Italiensk hasselnøddekage
Del æggene i blommer og hvider. Pisk blommerne med sukker i 10 min. Kom vaniljekornene i,...