Video: Agurk- og tomatsalat
Agurk- og tomatsalatKøkken:
Ingredienser:
Græsk
8
Tilberedningstid
10 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
1.2 stk Agurk
-
6 stk Tomat
-
1 tsk Bordsalt
-
1 tsk Peber
-
2 spsk Frisk basilikum
-
1.2 stk Citron
-
2 spsk Olivenolie
-
1 spsk Sukker
Agurk og tomater skæres i skiver.
Salt, peber og finthakket basilikum tilsættes.
Presset citron og olie tilsættes, og salaten røres forsigtigt rundt så marinaden hænger ved.
Smages til med sukker.
Salaten hviler i køleskab i ca. 10 min.
Omrøres en enkelt gang i køleskab.
Salaten skal ikke serveres for kold.
Godt tilbehør til en god bøf med råstegte kartofler og en lækker sauce.
Spørgsmål:
Hej Kok Har du en opskrift på Pavlona, tror jeg det hedder. Det var den dessert som Annette Heick lavede i "tilmiddag hos.." Venlig hilsen Tove
Svar:
Hej Tove, jeg så ikke lige det program, men her er en mulighed..
Mvh Tomas
opskrifter.dk
Pavlova med jordbær og passionsfrugt
(6 personer)
200 g mandler
5 æggehvider
300 g sukker
korn fra 1 vaniljestang
1½ tsk eddike
1 knsp salt
½ l piskefløde
1 bakke friske jordbær
5 passionsfrugter
Mal mandlerne i en blender eller foodprocessor. Bland æggehvider, sukker og salt og pisk massen helt stiv, så den kan danne små toppe.
Tilsæt eddike og pisk igen.
Bland vaniljen i mandelmelet og vend det i æggemassen med let hånd.
Smør dejen i to cirkler på størrelse med en middagstallerken på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag de to bunde midt i ovnen ved 170° i 15 min. og tør dem derefter mindst ½ time ved 100°.
Sluk ovnen og lad bundene køle af i ovnen.
Servering:
Vend den letpiskede fløde med indholdet af passionsfrugterne og læg cremen sammen med kagebundene.
Pynt og server med masser af friske bær.
14/02-2010 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Banan-hasselnøddekage
Bland alt det tørre til bunden i en skål. Rør det våde sammen og hæld det i det tørre. Kom...
Fynsk brunsviger
Mel og sukker blandes, smørret smuldres i og rosinerne tilsættes.Gæren røres ud i lun mælk...
Torskefilet i svampefrikassé
Skær torskefileterne i mindre stykker. Salt dem let og stil dem i køleskab i ca. 1 time. V...