Video: Dobbelt chokoladelagkage
Dobbelt chokoladelagkageKøkken:
Ingredienser:
Dansk
17
Tilberedningstid
45 minutter
Arbejdstid
1 timer 20 minutter
Antal personer:
-
100 gram Mørk chokolade
-
3 deciliter Drikkeklar kaffe
-
7.5 deciliter Sukker
-
6 deciliter Hvedemel
-
3 deciliter Cacaopulver
-
2 tsk Natron
-
0.75 tsk Bagepulver
-
1 tsk Bordsalt
-
3 stk Pasteuriseret æg
-
2 deciliter Olie
-
3 deciliter Kærnemælk
-
1 tsk Vanillesukker
-
500 gram Mørk chokolade
-
2.5 deciliter Piskefløde 38%
-
2 spsk Sukker
-
2 spsk Sirup
-
50 gram Usaltet smør
Forvarm ovnen til 150°C og smør to runde kageforme.
Beklæd bunden af formene med bagepapir.
Hak chokoladen fint og bland det med varm, færdiglavet kaffe i en skål.
Lad blandingen stå (rør af og til) indtil chokoladen er smeltet og blandingen er jævn.
I en stor skål blandes mel, cacao, natron, bagepulver og salt.
I en anden stor skål piskes æggene med en elpisker, til de er tyknet og citronfarvede.
Tilsæt langsomt olie, kærnemælk, vanillesukker og smeltet chokolade til æggene.
Pisk, til det er blandet godt.
Tilsæt sukkerblandingen og pisk på medium hastighed, til det er blandet godt.
Hæld dejen i formene og bag dem midt i ovnen i 60-70 min. (test om bundene er færdigbagt efter en time).
Lad bundene afkøle fuldstændigt og tag dem forsigtigt ud af formene.
Glasur:
Hak chokoladen fint.
Bring fløde, sukker og sirup i kog over middellav varme, til sukkeret er opløst.
Skær smørret i stykker og rør det i den kogende blanding.
Overfør glasuren til en skål og afkøl den, indtil den har en passende konsistens.
Fordel glasuren mellem de to kagebunde og over toppen og siderne.
Servér kagen ved stuetemperatur.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Grøn pebersovs
Svits finthakket løg i smør, tilsæt peberkorn og lad det simre et par min. Rør sennep i og...
Hindbærlimonade
HindbærlimonadeKog alle ingredienserne langsomt op og lad massen simre svagt i 20 min.&nbs...
Charlottes banankage
Ingredienserne piskes sammen med en elpisker i den rækkefølge ingredienserne står i. Bag...