Video: Små karamelliserede pæretærter med kardemommecreme
Små karamelliserede pæretærter med kardemommecremeKøkken:
Ingredienser:
Dansk
9
Tilberedningstid
45 minutter
Arbejdstid
35 minutter
Antal personer:
-
1 blad Butterdej
-
2 stk Pære
-
1 spsk Citronsaft
-
1 deciliter Sukker
-
1 knsp Bordsalt
-
2 spsk Usaltet smør
Sauce
-
1 deciliter Piskefløde 38%
-
1 knsp Kardemomme
-
1 spsk Sukker
Forvarm ovnen til 225°C.
Beklæd en bageplade med bagepapir.
Rul butterdejen ud på en melet overflade.
Skær butterdejen ud i "lagkagestykker" eller i cirkler (ca. 12 cm i diameter) ved at skære rundt om en skål eller tallerken med en lille, skarp kniv.
Prik dejcirklerne over det hele med en gaffel.
Bag dem i ovnen, til de er luftige og gyldne, ca. 12-15 min. Lad dem køle af på en rist.
Skræl pærerne, halvér dem og fjern kernehuset.
Vend pærehalvdelene med citronsaft i en skål.
Opvarm sukker og salt i en gryde over moderat varme.
Drej gryden, så sukkeret smelter ensartet.
Når sukkeret er dybt gyldent (efter ca. 4 min.), tages gryden af blusset og smør røres i.
Når det holder op med at boble, tilsættes pærer med skæresiden nedad.
Det varmes over middellav varme under låg, indtil pærerne er bløde (ca. 12 min.).
Fjern karamelsaucen fra blusset.
Creme/sauce: Pisk fløde, kardemomme og sukker med en elpisker, til det netop kan danne små toppe.
Anbring hver dejcirkel på en tallerken og drys med flormelis.
Hæld lidt karamelsauce over.
Læg en pærehalvdel med skæresiden nedad i midten af hver tærte.
Servér hver tærte med kardemommecreme til.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Bagte kartofler med krydderier
Forvarm ovnen til 200°C. Stil risten midt i ovnen. Vask kartoflerne grundigt, prik dem med...
Bagt feta
Tænd ovnen på 200 grader, og skær fetablokken i 1 cm tykke stykker og læg dem ved siden af...
Abrikoskage med nødder
Abrikoskage med nødderÆg og sukker piskes lyst og skummende.Nødder, marcipan og abrikospur...