Video: Lasagne med årstidens svampe
Lasagne med årstidens svampeKøkken:
Ingredienser:
italiensk
15
Tilberedningstid
2 timer 30 minutter
Arbejdstid
1 timer 15 minutter
Antal personer:
-
3 spsk Usaltet smør
-
2.5 spsk Hvedemel
-
7.5 deciliter Sødmælk
-
1 stk Hvidløg
-
0.75 tsk Bordsalt
-
1 knsp Peber
-
500 gram Årstidens svampe
-
1 stk Løg
-
2 spsk Olivenolie
-
2 dåse Hakkede tomater
-
1 deciliter Sukker
-
2 spsk Frisk basilikum
-
0.5 tsk Bordsalt
-
12 stk Lasagneplader
-
150 gram Revet parmesan
Bechamelsauce: Smelt smørret i en lille gryde.
Tilsæt melet og brun det over lav varme under omrøring.
Tilsæt mælk i en ubrudt stråle under heftig omrøring.
Tilsæt mast hvidløgsfed og salt i saucen.
Skru ned for varmen og lad det simre i 10 min., fjern hvidløget og tilsæt peber.
Rens svampene og hak dem. Finhak løget og svits det i en gryde i olivenolien.
Tilsæt hakket tomat, sukker og basilikum og lad det simre i 25 min.
Smag til med salt.
Forvarm ovnen til 225°C.
Smør et stort ovnfast fad og hæld halvdelen af bechamelsaucen i bunden.
Fordel lasagneplader herover.
Dernæst kommes 1/3 af svampesaucen over, og 1/4 af parmesanen.
Lav to yderligere lag af lasagneplader, svampesauce og ost og slut af med et lag lasagneplader.
Herpå kommes resterende bechamelsauce samt resten af osten.
Bag lasagnen i ovnen i 30-35 min. eller til lasagnen bobler og toppen er brunet.
Lad den afkøle lidt før servering.
Spørgsmål:
HVor kommer champignonsovsen fra ? Og hvad blev der af de hakkede champignoner ? Med venlig hilsen Mandelen.
Svar:
Det fremstår måske ikke tydeligt nok, men champignonerne hakkes og kommes i gryden sammen med løg og olie, som derefter tilsættes tomat - det udgør champignonsovsen i retten.
Jeg håber, at det var svar nok.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
27/09-2008 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Øl og honning marinade
Øl og honning blandes sammen, og smages til med salt og peber. Tilsæt en håndfuld urter.Kø...
Havørred med limesauce
Skyl ørrederne grundigt og fjern evt. rester af rygblod. Skær finnerne af. Læg fiskene på...
Appelsin ananas fromage
Frugtkødet blendes.Æggeblommerne piskes med Diamin Strø.Æggehviderne piskes stive (med tør...