Video: Cremet græskarsuppe serveret i græskar
Cremet græskarsuppe serveret i græskarKøkken:
Ingredienser:
Dansk
5
Tilberedningstid
1 timer 15 minutter
Arbejdstid
45 minutter
Antal personer:
-
1 stk Græskar
-
5 deciliter Grøntsagsbouillon
-
2.5 deciliter Piskefløde 38%
-
1 knsp Revet muskatnød
-
1 deciliter Crouton
Skær toppen af græskarret og fjern frø og strenge.
Skær kødet ud af græskarret, til der er en skal på 1 cm tykkelse tilbage.
Vær forsigtig ikke at lave hul i græskarskallen - den fungerer som serveringsskål.
Gem evt.kernerne, de kan bruges til at riste.
Damp græskarkødet i en gryde med ca. 2½ cm vand over middel varme i ca. 20 min.
Fjern det fra blusset, hæld vandet fra og lad det afkøle lidt.
Opvarm bouillonen over middel varme.
Purér græskarkødet og rør det gradvist sammen med bouillonen.
Bring langsomt blandingen i kog.
Rør fløden i og smag til med salt, peber og muskatnød.
Fjern gryden fra blusset.
Hæld suppen i græskarskålen og tilsæt croutonerne.
Læg græskarlåget på skålen og server den spændende anretning.
Spørgsmål:
Hej kok Som I selv skriver om græskar, så findes de i mange størrelser. Hvor mange kg vejer et græskar ca., der passer til denne opskrift? Mvh. Lene Rosenstand
Svar:
Til opskriften på 6 personer skal der bruges ca.500 g. græskarkød, uden kerner og skal.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
18/10-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Italienske portobellosandwiches
Opvarm olien i en stor pande over middel varme. Tilsæt portobellosvampe i skiver samt hakk...
Chili con kylling
Chili con kyllingHak løg i fine strimler. Skær squash, peberfrugt og champignon ud i mundr...
Skindstegt multe med thaimarinade
Skrab skællene af multefileten med gaffel, og skær fileterne i 4 ens stykker. Skær små sni...