Video: Pølsehorn
PølsehornKøkken:
Ingredienser:
Dansk
11
Tilberedningstid
1 timer 45 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
25 gram Smør
-
2.5 deciliter Skummetmælk
-
25 gram Gær
-
2 tsk Sukker
-
1 tsk Bordsalt
-
400 gram Hvedemel
-
3 spsk Sød sennep
-
3 spsk Tomatketchup
-
8 stk Wienerpølse
Pynt
-
0 Æggeblomme
-
0 Sesamfrø
Sådan laver du lækre pølsehorn
Dejen til pølsehornene:
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser: sukker. salt og hvedemel, men hold lidt mel tilbage. Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med f.eks. et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Så skal pølsehornene samles
Rør sennep og ketchup sammen. Skær pølserne halvt over. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i lige store stykker (2 stykker pr. person). Rul hvert stykke ud til en rund plade (ca. 40 cm i diameter). Del hver dejplade i 4 lagkagesnit. Fordel sennepsblandingen på dejen - og derpå en halv pølse. Rul dejen sammen fra den brede ende. Læg pølsehornene på bageplader med bagepapir. Lad dem efterhæve tildækket i ca. 1/2 time.
Du kan evt. pynte med sesamfrø (eller kerner efter eget valg): Pisk en æggeblomme og pensl dejen inden du pynter med sesamfrø.
Bag pølsehornene i ca. 15 min. ved 225°C.
Børnevenlig mad
Hvis du skal holde børnefødselsdag eller et andet arrangement, hvor der kommer mange børn, er de her pølsehorn perfekte at servere. Men skal der være til et større måltid, kan det være en god idé med flere retter. Af vores børnevenlige opskrifter anbefaler vi især haps frikadeller, bagte chickennuggets og milkshake med jordbær.
For få lidt grønt i ungerne er det perfekt med nogle gulerods- og agurkestave.
Spørgsmål:
Giver det samme smag hvis hornene laves med letmælk?
Svar:
Hej , ja det er ikke den store forskel
Mvh Tomas
opskrifter.dk
18/08-2009 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Jeg vil gerne have et lækkert blødt og svampet brød om pølsen hvordan laver jeg det ?
Svar:
Du skal ikke bage brødene alt for meget, og evt. skrue lidt ned for varmen, når de bages.
Desuden skal du sørge for at dejen er fugtig, så evt. tilsæt yderligere væske end, hvad der er angivet i opskriften.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
19/11-2007 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Kan man også lave en gulerodsdej til pølsehornet ?
Svar:
ja - hvorfor ikke :-) Du kan prøve at se på opskriften 'Gulerodsboller:
http://www.opskrifter.dk/Opskrift_407.100.0.html
Denne dej kan du sikkert godt bruge til at lave pølsehorn af. Der er den fordel, at den er med mindre fedt.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
29/09-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Krydrede gulerodsstave
Skær gulerødderne i kvarte på langs, dernæst midt over, så der dannes stave på ca. 5-6 cm....
Havrebrød med kvark
Havrebrød med kvark, fremgangsmåde:Smelt smørret i en gryde og tilsæt vandet. Hæld blandin...
Ferrari
Rør over isterninger i et collinsglas og server.