Video: Hvedeknopper - Varme hveder
Hvedeknopper - Varme hvederKøkken:
Ingredienser:
Dansk
8
Tilberedningstid
1 timer 10 minutter
Arbejdstid
25 minutter
Antal personer:
-
500 gram Hvedemel
-
1 deciliter Letmælk
-
1 deciliter Vand
-
50 gram Smør
-
50 gram Gær
-
1 stk Æg
-
1 spsk Sukker
-
1 tsk Bordsalt
Smelt smørret i en gryde ved svag varme, tilsæt mælk, vand og bland gæren i, men hold det kun lunt.
Tilsæt æg, mel, salt, sukker og ælt dejen godt igennem.
Lad dejen hæve tildækket lunt, til dobbelt størrelse. - ca. 30 minutter.
Fordel dejen til 12 boller anbring dem derefter på en bageplade.
Bollerne skal gerne røre hinanden, så lad dem efterhæve, evt.over damp.
Damp:
En bred gryde med kogende vand, hvor bagepladen placeres over dampen, tildæk med viskestykke. - ca. 15 minutter.
Bollerne pensles med mælk eller vand og bages ved 200° C i 15 - 20 minutter.
Hvedeknopperne flækkes og ristes i ovnen ved 225° til de er gyldne.
Spørgsmål:
eksempel på tilbehør,ud over smør kunne være?
Svar:
Hej , det ved jeg ikke rigtigt ?
En tynd skive marsipan i den lune bolle måske ?
Mvh Tomas
opskrifter.dk
I Sverige laver man noget der ligner med marsipan, flødeskum og kan finde på at servere den i en dyb tallerken med varm vaniljemælk
03/05-2009 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hele essensen i hvedeknopper er at der kommes godt med kardemomme i dejen, ellers er de da kun alm. boller. Hilsen sven-erik
Svar:
Hej , ikke at jeg er uenig med dig , men der er nogle som foretrækker uden dette , så derfor den opskrift , men tak for kommentaren.
Mvh Tomas
opskrifter.dk
13/07-2008 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Banankage med chokolade
Sådan laver du en banankage med chokolade - hurtigt og nemtStart med at tænde ovnen på 160...
Asiatisk Salat
Skær alle grøntsagerne ud i julienne og bland dem sammen med basilikum og peanuts. Blan...
Syltede vagtelæg
Klargør rødbederne. Læg dem i en stor gryde, dæk dem med vand og kog dem i 40 min. Overfør...