Video: Cookies med chokolade
Cookies med chokoladeKøkken:
Ingredienser:
Andet
7
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
10 minutter
Antal personer:
-
50 gram Smør
-
60 gram Sukker
-
90 gram Hvedemel
-
0.5 tsk Bagepulver
-
0.5 tsk Vanillesukker
-
1 stk Æg
-
50 gram Mørk chokolade
Kom smør i en skål, og hak det let.
Si mel og sukker i, og bland det.
Kom ægget i og rør rundt.
Nu tilsættes vanillesukker og bagepulver.
Der røres igen.
Til sidst skal den hakkede chokolade i og det hele vendes rundt.
Tag en bageplade med noget bagepapir på og læg 9 "klatter" på pladen.
Sæt dem så i ovnen.
De skal bage i en forvarmet ovn ved 200 grader i 17-20 min.
Tag kagerne ud af ovnen og læg dem på en bagerist, de skulle gerne være rigtig store nu.
Tips:
De ni kager lyder måske af lidt, men de bliver så store, at man bare kan knække dem, og så har man flere små, velsmagende småkager.
Spørgsmål:
hej jeg vil høre om du ikke har en god opskrift på specier da jeg ikke kan finde en selv. på forhånd tak og god jul. hilsen diana
Svar:
Jeg har denne opskrift:
250 g mel
100 g florsukker
175 g koldt smør
1 æggeblomme
Bland mel og sukker og smør. Saml dejen med en æggeblomme. Form derefter dejen til 2 ruller, ca. 4 cm i diameter, og læg dem på køl i ca. 1 time.
Opvarm ovnen til 200 grader.
Skær dejen i ganske tynde skiver og læg kagerne på bageplader med bagepapir. pynt med hakkede mandler, og bag kagerne ved 200 grader i ca. 7 minutter.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
19/12-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hej Opskrifter.dk Jeg har et ligge spørgsmål til bagværk. Hvad skal der til for at bage et rigtig luftig ciabatta? Jeg synes menlig når jeg bager at det bliver et standartbrød, som er godt, men langt fra samme konsistens som det ciabattabrød vi kender fra bageren. Jeg tænker mig at det sikkert er noget med kemi, hævning og måden det bliver bagt. Jeg har desværre ikke fundet hemligheden.... så hjælp :-) Tak for en rigtig dejlig hjemmeside Go' dag /Kenneth
Svar:
Hej Kenneth
Nu ved jeg jo ikke hvilken opskrift du har brugt, men brug en med lidt gær og lang hævning, det er bedst.
Det er nemlig korrekt at det er kemi :-)
Gær er levende og tåler ikke for høj varme eller træk, så væsken må endelig ikke være mere end lunken. Hvis du bruger koldhævning, hvor dejen f.eks.står natten over, skal du bruge kold væske. Og så må dejen ikke være for tør - den skal kun lige akkurat slippe skålen, og da mel ikke altid har samme fugtighed, skal du altid holde noget tilbage. Brødet må helller ikke hæve ved for høj varme, så vil det falde sammen.
Når brødet skal i ovnen, så er der et lille fif med at sætte et ildfast fad med kogende vand i bunden af ovnen.
Håber at det her hjælper, men ellers skriv igen, så vil jeg finde min "favorit" opskrift i mellemtiden.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
05/05-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
hej (: kan man fryse cookies uden de bliver bløde og dårlige. hilsen charlotte.
Svar:
Det er svært at sige, men er kagerne blevet bløde, kan du lige give dem et par minutter i en forvarmet ovn, så bliver de sprøde igen...
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
30/03-2008 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Brownie-iskager med passions-marinerede bær
Brownie-iskager med passions-marinerede bærBrownie-bunde: Smelt smørret sammen med chok...
Chokolade drømmekage
Sådan laver du en lækker chokolade drømmekageStart med at smelt smørret, hakket chokolade...
Græske burgere med tzatziki
Bland oksekød, presset hvidløg, citronsaft, finthakket oregano og basilikum, hakket tomat...