Video: Hvedeboller
HvedebollerKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Bagværk
6
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
1 timer 30 minutter
Antal personer:
-
1 kg Hvedemel
-
6 deciliter Vand
-
25 gram Gær
-
50 gram Blødt smør
-
2 tsk Køkkensalt
-
1 stk Æg
Forvarm ovnen på 220°c (varmluft 200°c). Gæren opløses i det tempererede vand. Alle ingredienser (undtagen ægget) tilsættes lidt ad gangen.
Når alt mel er tilsat så æltes dejen (mindst 5 min). Dejen skal klæbe en smule. Dejen hæves tildækket i 30-45 minutter ved stuetemperatur. Ælt dejen en smule. Form bollerne. Smør bollerne med et pisket æg. Bollerne hæver 15 minutter mere. Bages i den forvarmet ovn i 10 minutter eller til de er gyldne.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Fedtfattig jordbærtærte
Pisk æggene og sukkeret sammen i en skål med en elpisker til det er luftigt.Vend melet, ba...
Mørbradgryde a la Bretagne
Svinemørbraden afpudses og skæres i 2-3 cm. skiver og svitses på panden, med salt peber og...
Champignonsuppe
Løgene dampes i fedtstof til de er bløde, men ikke brune. Hertil mel indtil løgene er opsl...