Video: Farsbrød med kartoffelmos
Farsbrød med kartoffelmosKøkken:
Ingredienser:
Dansk
23
Tilberedningstid
1 timer 30 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
1 deciliter Halvtør hvidvin
-
1 stk Løg
-
1 stk Grøn peberfrugt
-
1 stk Gulerod
-
500 gram Hakket svinekød 8-12%
-
250 gram Hakkede tomater
-
1 deciliter Havregryn
-
0.5 deciliter Revet parmesan
-
1 spsk Frisk oregano
-
1 tsk Cayennepeber
-
0.5 tsk Køkkensalt
-
0.5 tsk Peber
-
2 stk Æggehvide
-
2 stk Hvidløg
-
0.75 deciliter Grøntsagsbouillon
-
4 stk Bagekartoffel
-
1 deciliter Skummetmælk
-
3 spsk Creme fraiche 18%
-
3 spsk Smør
-
0.5 tsk Køkkensalt
-
1.5 tsk Peber
-
2 stk Hvidløg
-
2 spsk Frisk persille
Forvarm ovnen til 190°C.
Hæld vin i en pande og kog hakket løg, finthakket peberfrugt og reven gulerod heri i 15 min.
Bland de resterende ingredienser til farsen i en skål og ælt dem sammen med hænderne.
Tilsæt grøntsagsblandingen og rør godt.
Form et farsbrød i et ovnfast fad.
Bag det i ovnen i 1 time.
Lad det hvile i 5 min., skær det ud og pynt hver skive med frisk basilikum.
Kartoffelmos (tilbehør):
Skræl kartoflerne, skær dem i tern og kog dem i letsaltet vand i ca. 15 min.
Hæld vandet fra og mos kartoflerne i en stor skål eller fad.
Rør de resterende ingredienser til mosen i.
Servér mosen varm sammen med farsbrødet.
NB: Skal retten være fedtfattig, så køb hakket skinkekød eller kalkun med max.6 % fedt.
Spørgsmål:
Vil det være muligt at lave denne ret med hakket oksekød i stedet. Bliver det for tørt? Venlig hilsen Agnete
Svar:
Ja - det kan sagtens lade sig gøre, det bliver lidt mere tørt som du skriver, men da der er så meget andet "guf" i farsen, tror jeg at det er helt ok.
Tip: på foto har kokken valgt at hælde grøntsagsblandingen ud over farsbrødet efter at det er stegt, i stedet for at ælte det med i kødet - det synes jeg er en god ide.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
21/06-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Champignontærte
Hvis du vil lave retten som hovedret så dobbel retten op.Olien gnides ind i melet med fing...
Blancheret spinat med citron
Hæld olivenolien i en lille skål. Rør citronskal og -saft sammen med olien.Bring omkring 2...
Havtaske med saganaki
Skær stilkene fra fennikelknolden. Halvér den på langs og skær den i tynde skiver på tværs...