Video: Finker
FinkerKøkken:
Ingredienser:
Dansk
10
Tilberedningstid
2 timer 0 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
750 gram Svinelever
-
2 stk Svinehjerte
-
2 stk Svinenyre
-
1 stk Laurbærblad
-
5 stk Grøn peberfrugt
-
2 stk Løg
-
2 stk Porre
-
2 stk Æbler
-
2 deciliter Svinefedt
-
1 spsk Eddike
Lever, hjerter og nyrer renses og skylles og sættes over i så meget letsaltet vand, så det lige akkurat dækker.
Laurbærblad og hele peberkorn kommes ved og det hele koges under låg og for svag varme, til det er helt mørt (det tager op imod 1 times tid).
Løgene pilles og skæres i mindre stykker.
Det færdigkogte kød tages op af kogevandet og køres en gang gennem kødhakkemaskinen sammen med løg.
Porrerne renses, skylles grundigt og hakkes fint.
Æblerne skylles, deles, befries for kernehus (men skrælles ikke) og hakkes groft.
Det afsmeltede fedt hældes i en gryde.
Det hakkede kød plus porrer og æbler kommes i gryden, røres godt rundt og lad det hele stå og småsnurre i ca. 30 min., hvorefter det smages til med salt, peber, sukker og eddike.
Spørgsmål:
kan man hjælpe mig med en opskrift på svinenyrer eller flerer da jeg har fået nogle om der er en på ragout
Svar:
En klassisk og meget dansk måde at anvende svinenyrer på er i finker.
Jeg har vedhæftet en opskrift.
mvh
Martin
Opskrifter.dk
29/03-2009 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Sunde grovboller
Sunde grovbollerGæren opløses i lunkent vand, olie , honning, salt, solsikkekerner, rugker...
Vafler uden mælk
Vafler uden mælkVarm din vaffeljern op imens du laver dejen.Rør alle dine ingredienser på...
Bagerens boller
Lun mælken og bland den med resten af ingredienserne undtagen mel. Tilsæt så mel og ælt d...