Video: Pasta carbonara uden fløde
Pasta carbonara uden flødeKøkken:
Ingredienser:
Italiensk
10
Tilberedningstid
25 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
300 gram Grøn asparges
-
6 spsk Revet parmesan
-
0.5 deciliter Skummetmælk
-
1 stk Æg
-
2 spsk Frisk purløg
-
0.5 tsk Bordsalt
-
350 gram Frisk pasta
-
2 stk Bacon
-
1 stk Løg
-
2 stk Hvidløgs fed
Pasta carbonara uden fløde
Start med at skære de grønne asparges over på midten.
Derefter skær dem i stykker af cirka 2½ cm.
Find en almindelig gryde og bring vandet i kog.
Kog de grønne asparges i cirka 3 minutter, indtil de er møre.
De må ikke miste deres sprødhed.
Hæld vandet fra gyden og sæt de grønne asparges til side.
I en skål skal du blande 1/3 af parmesanen med skummetmælk, æg, purløg og salt.
Sæt derefter blandingen til side.
Kog pasta penne efter anvisning på emballagen i en gryde.
Når pastaen er færdig hældes vandret fra.
Steg baconen på en pande, til det er sprødt.
Knus det stegte bacon efter eget ønske og sæt det til side.
Hak løgene fint.
Tilsæt de hakkede løg og presset hvidløg til baconpanden og steg det i baconfedtet.
Fjern panden fra varmen og tilsæt bacon og de grønne asparges.
Bland pasta penne, parmesanblandingen og de grønne asparges i en skål og bland det hele godt sammen.
Drys afslutningsvis det resterende parmesanost samt peber over din færdige pasta carbonara uden fløde.
Velbekomme!
Sådan genbruger du resterne
Har du rester fra måltidet, er det en oplagt idé at komme retten i et ildfast fad. Hæld lidt madlavningsfløde over så det dækker det meste af pastaen og drys til sidst revet ost over. For eksempel mozzarella eller gratineringsost. Sæt fadet ind i ovnen og tænd ovnen på 200 grader. Retten er færdig når osten er gylden.
Mangler du inspiration?
Prøv nogle af vores andre gode pastaretter. Vi anbefaler blandt andet pastasalat, pasta med kødsovs eller pasta med rejer. Tag et kig på dem.
Spørgsmål:
Skal mælkeblandingen ikke steges/varmes på et tidspunkt?
Svar:
Nej, det er ikke meningen - mælkeblandingen får lidt varme fra den kogte pasta.
Alternativt kan du bruge pasteuriserede æg.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
06/05-2010 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Nu tales der så meget om brugen af rå æg. Skal det mon beragtes som en sundhedsrisiko, at der bruges rå æg her? Retten bliver vel ikke varmet op til de 75 grader eller hvor meget der nu skal til før eventuelle Salmonellabakterier udryddes? Bør man således anvende pasteuriserede æg i denne opskrift?
Svar:
Hej, ja man kan med fordel bruge pasteuriserede æg her
Mvh Tomas
opskrifter.dk
05/05-2010 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Kære Niels. Til sidst i opskriften står der dr Drys resterende parmesanost samt peber over salaten? Hvilken salat. Og skal æggeblandigen ikke stege først? Synes at opskriften er lidt mærkelig sat op. Vil gerne have et svar. Mvh. Lise
Svar:
Hej Lise, ja den opskrift er ikke helt nem at finde ud af.Æg og mælk skal på bacon panden og derefter overpå pastan
Mvh Tomas
opskrifter.dk
05/05-2010 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
ASPARGES i CARBONARA??? Lyder som en god ret, men det er da ikke en klassiske, italiensk opskrift (?) Og purløg... //Adamsen
Svar:
Nej, det har du ret i - den klassiske opskrift indeholder almindeligvis en form for pasta - normalt spaghetti - æg, parmesan, pancetta/bacon og frisk kværnet peber.
Ud fra denne basisopskrift udspringer en række opskrifter, heriblandt denne ret med asparges, hvor der tilføjes ekstra fyld og lidt ændrede tilberedningsmetoder.
Asparges og purløg giver retten et ekstra pift, men kan sagtens udelades...
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
05/04-2008 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Ovnbagt knoldselleri
Ovnbagt knoldselleri Bund og top skæres af knoldsellerien. Halver knoldsellerien...
Ferrari
Rør over isterninger i et collinsglas og server.
Svinerillette
Skær kødet i grove tern, og salt det let i et par timer.Skyl kødet og dæk det med lunt gås...