Norske gærklejner

10/04-2021

Køkken:

Type:

Tilberedningstid:

Arbejdstid:

Antal ingredienser:

Nordisk

Bagværk

1 timer 45 minutter

20 minutter

8



Fremgangsmåde:

Smørret smuldres sammen med melet. Gæren opløses i lunken mælk.
Mælken hældes sammen med melblandingen, og æg, sukker samt vanillesukker tilsættes.
Ælt dejen godt sammen og lad den hvile i ca. 45 min.

Rul dejen ud til ca. ½ cm tykkelse på en melbestrøet overflade.
Skær dejen i rektangler.
Tvist hvert rektangel på midten og lad dem efterhæve, til de har opnået dobbelt størrelse.

Kog klejnerne i hold i en gryde med palmin.
Put evt. glasur på klejnerne.



Se flere opskirfter på www.opskrifter.dk
Ingredienser

Antal personer: 10

200 gram Smør

500 gram Hvedemel

2 pakke Gær

1 deciliter Skummetmælk

3 stk Æg

125 deciliter Sukker

1 tsk Vanillesukker

Palmin

Næringsindhold pr. person
vis i   % vis i   g