Video: Tomat- peberfrugt- og basilikumtærte
Tomat- peberfrugt- og basilikumtærteKøkken:
Ingredienser:
Dansk
15
Tilberedningstid
45 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
150 gram Butterdej
-
15 stk Tomat
-
5 stk Grøn peberfrugt
-
1 stk Løg
-
2 spsk Extra jomfru olivenolie
-
2 stk Hvidløg
-
1 tsk Frisk timian
-
2 bdt Frisk basilikum
-
1 tsk Frisk timian
-
1 stk Bladselleri
-
1 deciliter Frisk persille
-
1 spsk Tomatpure
-
0.5 tsk Sukker
-
1 tsk Køkkensalt
-
1 tsk Peber
Forvarm ovnen på 200°C.
Bag butterdejspladerne.
Når de er færdige trykkes de ned, så de er ca. 1 cm. tykke.
De stilles til side.
Pil skrællen af tomaterne og halvér dem på langs af kernehuset.
Pres dem forsigtigt for at få kernerne ud, fjern kødet med en teske og hak det.
Gem alt kødet og kernene til saucen.
Læg de halve tomater på en plade med bagepapir og mas dem forsigtigt flade.
Stil dem på køl.
Gør det samme med peberfrugterne, men blanchér dem først 20 sek. i kogende vand.
Sauce:
Steg det finthakkede løg i en pande med olie ved medium varme til det er blødt.
Tilsæt hakkede hvidløg, krydderurter (persille, selleriblade og timian), tomatpuré, det fraskårede tomatkernehus og sukker.
Smag til med salt og peber, og lad det simre videre i 10 min. ved medium varme.
Krydderurterne fjernes fra saucen.
Den røres godt sammen og hældes udover butterdejen.
Der lægges tomat, peberfrugt, timian og basilikum ovenpå igen.
Tærten bages ca. 5 min i den forvarmede ovn og serveres straks.
Spørgsmål:
Hej! Umiddelbart synes jeg, at det ser ret vildt ud med 15 tomater til 4 personer! ;
Svar:
Hej Tak for at du skriver, jeg er helt enig med dig, til en forret må det være nok med en normal stor tomat per person
Vi retter fejlen
Mvh Tomas
opskrifter.dk
28/11-2011 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Is creme - Vanilje
Kog fløde og vanilje opPisk æg og sukker stift, leger æggemassen med mælkemassen.Køl masse...
Braiserede svinekæber
Sådan laver du braiserede svinekæber Brun svinekæberne i en tykbundet gryde, og tag dem op...
Gulerods- og løggratin
Forvarm ovnen til 175°C. Skær gulerødderne og løgene i skiver. Anbring dem i en gryde m...