Video: Kartoffel- og shiitakegratin
Kartoffel- og shiitakegratinKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Tilbehør
12
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
1 timer 50 minutter
Antal personer:
-
6 spsk Smør
-
750 gram Champignon
-
750 gram Frisk shiitake svamp
-
6 stk Hvidløgs fed
-
2 kvist Frisk timian
-
1 kvist Frisk rosmarin
-
5 deciliter Hønsebouillon
-
1.5 kg Bagekartoffel
-
5 deciliter Revet parmesan
-
1.5 tsk Bordsalt
-
1 tsk Peber
-
5 deciliter Piskefløde 38%
Smelt smørret i en stor gryde over høj varme. Tilsæt alle svampe (hakkede) og svits dem, til væsken er fordampet (ca. 10 min.). Tilsæt presset hvidløg, timian og rosmarin, svits 1 minut. Tilsæt bouillon. Lad det simre under hyppig omrøring, til væden fordamper, ca. 15 min. Krydr med salt og peber. Lad det afkøle. Tænd ovnen på 190°C. Smør et stort ovnfast fad eller en bradepande. Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Placér 1/3 af kartoffelskiverne i fadet, således at de overlapper hinanden lidt. Fordel halvdelen af svampeblandingen herpå. Strø halvdelen af parmesanen herpå. Gentag disse lag og slut af med et kartoffellag. Sauce: Rør fløde, salt og peber sammen i en skål. Hæld denne sauce over kartoflerne. Dæk fadet med folie. Bag gratinen midt i ovnen, til kartoffelskiverne er møre, ca. 75 min. Tag folien af. Pres kartoflerne under overfladen af gratinen. Strø resterende parmesan over og bag videre, til osten er smeltet og gratinen er gylden i kanterne, ca. 15 min. mere. Lad gratinen hvile i 10 min. inden servering.
Spørgsmål:
har du et godt forslag til hovedret, hvis man serverer røget dyrekølle til forret ( den med pesto og rucola)?
Svar:
Det kunne f.eks. være lammeskank med kartoffel- og shiitakegratin.
Jeg håber, at opskrifterne kan bruges.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
21/02-2008 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Julesalat
Skær rødkålen meget tyndt og vend den med olie, salt og peber samt evt. gløggsaft. Rist...
Tarteletter med kylling og asparges
Tarteletter med KyllingKog noget vand op i en gryde til kyllingen. Omvikl krydderurterne...
Persillesuppe
Bring hønsebouillon i kog i en suppegryde. Tilsæt de udskårne grøntsager, undtagen persi...