Video: Fransk lys jule-bûche
Fransk lys jule-bûcheKøkken:
Type:
Ingredienser:
Fransk
Dessert
13
Tilberedningstid
3 timer 0 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
70 gram Smør
-
4 stk Æg
-
125 gram Sukker
-
125 gram Hvedemel
-
100 gram Sukker
-
1 deciliter Vand
-
5 tsk Frysetørret kaffepulver
-
100 gram Mørk chokolade
-
4 deciliter Piskefløde 38%
-
30 Sukker
-
1 kvist Frisk citronmelisse
-
1 kvist Frisk mynte
-
1 tsk Vanilleessens
Forvarm ovnen på 180°C. Læg bagepapir i et 30x15 cm. fad. Genoise (dej): Smelt smørret ved lav varme og stil det til side. I en stor skål piskes æggene sammen med sukkeret, til massen er tyk nok til at kunne "trækkes" ud af skålen med piskeriset. Så røres hvedemel og smør skiftes vis ind i æggemassen, til det hele er rørt sammen. Dejen lægges i fadet med bagepapir og bages i den forvarmede ovn i ca. 10 min. Tag den ud og lad den køle af med et let fugtigt viskestykke ovenpå. Sukkerlage: Kog sukker, vand og kaffe sammen i en lille gryde og stil det til side. Fyld: Smelt chokoladen i et vandbad over simrende vand og stil den til side, når den er helt smeltet. Pisk fløden i en stor skål sammen med et par dråber vanille-essens til den begynder at samle sig. Tilsæt sukkeret og pisk videre til det er en blød skum. Vend chokoladen forsigtigt deri og stil til side. Pensl Genoise med sukkerlage og fordel fyldet udover. Lad 1 cm dej være fri i hver side. Rul den stramt sammen med bagepapiret udenpå og stil den i køleskabet indtil servering. Serveres evt. med frugtsalat, coulis eller is. Pyntes med Legro® citronmelisse og mynte.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Rabarbersorbet
Skær rabarberne i små stykker og put dem i en gryde. Tilsæt vand og sukker, og kog hele la...
Bodils franskbrød
Olie og kærnemælk afmåles, hældes i en røremaskine. 2 æg, salt og sukker tilsættes sammen...
Ferskenchutney
Hak løg, hvidløg, peberfrugt og 1/2 chili og svits grøntsagerne i olie til de er blanke....