Video: Ovnristede og krydrede kyllingelår
Ovnristede og krydrede kyllingelårKøkken:
Ingredienser:
Asiatisk
10
Tilberedningstid
12 timer 0 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
1.5 kg Kyllingelår
-
0.8 deciliter Sojasauce
-
0.5 deciliter Jordnøddeolie
-
1 spsk Tør sherry
-
1 stk Hvidløgs fed
-
0.5 tsk Køkkensalt
-
0.5 tsk Ingefær
-
1 tsk Karry
-
0.5 tsk Stødt nellike
-
0.5 tsk Kardemomme
Ovnristede og krydrede kyllingelår
Vask og tør kyllingelårene. Bland sojasauce, olie og sherry i en dyb tallerken. Knus hvidløget sammen med salt, ingefær og krydderier og tilsæt denne blanding til sojasaucen. Bland det godt. Put kyllingelårene i denne marinade og lad dem ligge i marinaden i mindst 12 timer.
Efter der er gået 12 timer, tænd ovnen på 180 grader varmluft. Fjern kyllingelårene fra marinaden og læg dem i et ovnfast fad. Hæld lidt af marinaden ud over lårene.
Lad lårene riste i ovnen i 50-60 min. Hvert 20. minut hældes lidt mere marinade over. Lårene kan spise kolde eller varme.
Nyd dine/jeres kyllingelår med jeres yndlingstilbehør - velbekomme!
Nogle gode tips
At lade de marinerede kyllingelår ligge i køleskabet dagen før, man skal spise dem, er rigtig smart. Dette sparer jer tid ift. forberedelse og sikrer en mere intens smag i kyllingelårene.
Kyllingelår kan sagtens erstattes med kyllingevinger. Bare vær opmærksom på, at tiden i ovnen sammenlagt skal være 30 minutter og ikke de 60 minutter som med kyllingelårene.
Tilføjelse
Har man lyst til at krydre sine kyllingelår lidt mere, er det oplagt at putte lidt chili i sojablandingen. Hvis man ligeledes foretrækker lidt mere syre i sine kyllingelår, vil lidt citronsaft i sojablandingen være en oplagt tilføjelse.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Marineret laks
Forvarm ovnen til 190°C. Beklæd en bradepande med folie.Rør sojasauce, olivenolie, citrons...
Ægte bearnaisesauce
Sådan laver du ægte bearnaise sovsHak skalotteløgene, stængler og nogle af de lidt grimme...
Jordbærtærte
JordbærtærteTænd ovnen på 180 grader. Bland hvedemel og tempereret smør sammen. Pisk æg, s...