Video: Kronhjort medallion med madeira-vanille-appelsin sauce
Kronhjort medallion med madeira-vanille-appelsin sauceKøkken:
Ingredienser:
Andet
16
Tilberedningstid
15 minutter
Arbejdstid
35 minutter
Antal personer:
-
4 deciliter Hønsebouillon
-
800 gram Hjortefilet
-
1 stk Løg
-
1 stk Gulerod
-
0.5 stk Bladselleristilk
-
0.5 bdt Frisk persille
-
3 kvist Frisk timian
-
2 stk Laurbærblad
-
2 deciliter Vildtbouillon
-
2 stk Appelsin
-
1 stk Vanillestang
-
4 spsk Madeira vin
-
25 gram Smør
-
1 spsk Olie
-
1 knsp Køkkensalt
-
1 knsp Peber
Skær kronhjorten i 8 stk. á 100 g, krydres med salt og peber og steges i lidt smør og olie i en stor gryde 2 min. på hver side ved medium varme.
Lægges til side på et fad og dækkes over med folie.
Så lægges finthakket gulerod, selleri og løg i panden og steges til de er let brune, ca. 2-3 min.
Hæld madeira over og lad det reducere et par min.
Tilsæt bouillon og vanille og reducer det 1/3 del og tilsæt så appelsin saften og lad det simre videre i 3 min.
Si saucen over i en anden pande, tilsæt det finthakket persille og varm det forsigtigt op, sluk for varmen og tilsæt 20 g smør og rør det godt sammen.
Varm hurtigt medallionerne op igen og server straks.
Spørgsmål:
Hej kok Jeg har et stykke kronhjort i fryseren.Hvad kan jeg gøre med det?
Svar:
Vi har bl.a. denne opskrift på kronhjort, som du kan bruge.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
20/09-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Svampesalat
Steg svampene på en pande til de er bløde.Skær forårsløgene i mindre stykker og blancher d...
Persilledressing
Hak persillen og skalotteløget. Rør ylette sammen med de øvrige ingredienser og smag til m...
Lasagne med mornaysauce
Hak løgene og svits dem i olie i en gryde og brun herefter kødet.Tilsæt de hakkede tomater...