Video: Nem Citrontærte
Nem CitrontærteKøkken:
Ingredienser:
Dansk
9
Tilberedningstid
4 timer 0 minutter
Arbejdstid
45 minutter
Antal personer:
-
75 gram Sukker
-
250 gram Usaltet smør
-
300 gram Hvedemel
-
2 stk Æg
-
4 stk Citron
-
75 gram Sukker
-
2 stk Husblas
-
500 ml Piskefløde 38%
-
100 gram Mascarpone
Dej:
Bland sukkeret sammen med resten af dej-ingredienserne(tilsæt 1 eller 2 tsk. vand, hvis dejen er for tør).
Sæt dejen i køleskabet 1 time.
Rul dejen ud til ca. 5 mm tykkelse og læg den i en tærtespringform smurt med smør, sæt den tilbage i køleskabet en halv time.
Varm ovnen op til 180°C.
Læg bagepapir over dejen og læg linser eller ris ned i (for at forhindre dejen i at hæve for meget).
Tærten bages i midten af ovnen i ca. 20-25 minutter.
Tag derefter linser og bagepapir væk og bag bunden i yderligere 5-10 minutter, eller til den er gylden.
Derefter køles den af.
Mens bunden bager, presses citronen og saften blandes med sukkeret og varmes op ved svag varme.
Lad det simre i ca. 5 minutter og køl det herefter ned (så det er lidt lunt endnu).
Husblasbladene skal lægges i koldt vand til de blive bløde.
Tag dem op og pisk dem hurtigt i den lune citronsirup.
Bland mascarponen, citronsiruppen og fløden sammen til en lidt tyk masse.
Hæld citronmassen i tærteformen og sæt den til afkøling i mindst 2 timer.
Spørgsmål:
kan den tilberedes dagen før.
Svar:
Det kan du sagtens gøre - citrontærten skal bare opbevares i køleskabet.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
10/06-2008 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Abrikoskage med nødder
Abrikoskage med nødderÆg og sukker piskes lyst og skummende.Nødder, marcipan og abrikospur...
Hindbær-is
Hindbær-isBlend hindbærrene og bland de blendede bær med yletten.Pisk æggehviderne stive o...
Blåbærdrik
BlåbærdrikBland koncentreret blåbærsaft med rørsukker.Tilsæt den pressede citronsaft.Hæld...