Video: Kanelbær med nellikekiks
Kanelbær med nellikekiksKøkken:
Ingredienser:
Dansk
14
Tilberedningstid
1 timer 20 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
200 gram Blandede bær
-
0.5 deciliter Vand
-
200 gram Sukker
-
2 stk Kanelstang
-
1 stk Vanillestang
-
250 gram Mascarpone
-
0.5 stk Citron
-
50 gram Sukker
-
50 gram Sukker
-
50 gram Hvedemel
-
1 stk Æg
-
50 gram Usaltet smør
-
1 spsk Hel nellike
-
4 stk Frisk mynte
Halver halvdelen af bærrene.
Kom de halverede bær i en gryde sammen med vandet og sukkeret.
Lad det småkoge i ca. 5 minutter og tilsæt resten af bærrene og kanelstænger.
Split vaniljestangen på langs og tag kerner og frø ud, bland det sammen med mascarponen, citronsaft og sukker efter behag.
Dej:
Sukker blandes med mel, æg, smør og nellikeblomster (det lille stykke på toppen af nellikerne man kan plukke med fingrene).
Stil dejen i køleskabet 1 time, derefter rulles den ud til ca. 1 cm tykkelse.
Skær dejen ud i en størrelse og form, der passer dig.
Bages i en forvarmet ovn ved 180°C i ca. 12-15 min. eller til kiksene er gyldne på toppen.
Serveres i høje glas, f.eks. i vinglas.
Først kommes bærrene i, så mascarponecremen og til sidst kiksene sat oveni eller lagt ved siden af.
Pyntes med mynteblade.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Farserede æg med spinat
Kog æggene 5 -6 minutter, afkøl dem i koldt vand og pil dem.Lav farsen af kød, mel og rasp...
Asiatisk dressing
Bland eddike, soja, presset hvidløg, reven ingefær og sesamolie i en lille skål. Tilsæt ra...
Pastasalat med kylling og karrydressing
Sådan laver du Pastasalat med kylling og karrydressing Kog pastaen al dente. Put den kogt...