Video: Røget dyrekølle
Røget dyrekølleKøkken:
Ingredienser:
Fransk
13
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
250 Røget dyrekølle
-
2 stk Hvidløgs fed
-
1 bdt Frisk basilikum
-
1 tsk Havsalt
-
2 knsp Hvid peber
-
50 gram Pinjekerner
-
50 gram Revet parmesan
-
3 deciliter Olivenolie
-
1 stk Citron
-
4 stk Portobellosvamp
-
2 deciliter Balsamico
-
1 pakke Rucola
-
0 Frisk basilikum
Skær kødet i tynde skiver.
Pesto:
Hak hvidløg, basilikum, salt, peber, ristede pinjekerner, parmesan og olivenolie sammen i en blender.
Pres citronen i.
Rist portobellosvampene i ovnen med lidt pesto, 10 min. på 180°C.
Put balsamico i en lille kasserolle og kog det ind til sirupkonsistens.
Anret kød, svampe, salat og pesto på en tallerken og dryp med balsamicosirup.
Pynt med basilikum.
Spørgsmål:
Vi skal have fest og skal være ca. 100 personer. Vi vil gerne have røget dyrekølle med f. eks. æggestand til forret. Det skal være en let forret, men for at "drøje" lidt på køllen, kunne vi tænke os at servere lidt andet på tallerken (det skal være portionsanretning), men hvad, for fisk går jo ikke. Kan det være noget andet røget kød, f. eks røget mørbrad - eller har du et forslag til noget andet ? Med venlig hilsen Helga
Svar:
Hej Helga, måske kunne du bruge røget mørbrad, du kunne også bruge lidt pastrami.
Mvh Tomas
opskrifter.dk
18/08-2009 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hejsa Jeg har søgt en opskriftsbog til røgeri af fisk og kød. Har ikke kunnet finde nogen. Er der én I kan anbefale? venlig hilsen Michal Rosenkjær
Svar:
Der findes nogle forskellige bøger, der beskæftiger sig med røgning/rygning, bl.a. disse:
Lene Fruelund: Røgning for smagens skyld
Preben Madsen: Saltning og røgning
George Kringelbach: Kringelbachs salte- og røgebog
Jeg håber, at de kan bruges.
mvh
Martin
Opskrifter.dk
12/07-2009 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Ægte traditionel Carbonara
Ægte traditionel carbonara Sæt 2.5 L vand over at koge og hæld salt og pasta i når det ko...
Death Star
Hæld alle ingredienser i et collinsglas næsten fyldt med isterninger. Rør kort, og server.
Appelsin- og løgsalat
Skræl appelsinerne og skær hver appelsin i 4-5 skiver på tværs.Læg skiverne på et fad og d...