Video: Julegås med brunede kartofler og gulerødder
Julegås med brunede kartofler og gulerødderKøkken:
Ingredienser:
Fransk
9
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
3 timer 0 minutter
Antal personer:
-
1 stk hel gås
-
1 tsk Havsalt
-
5 stk Grøn peberfrugt
-
2 kvist Frisk salvie
-
2 deciliter Vand
-
200 gram Gulerod
-
500 gram Kartofler
-
200 gram Sukker
-
500 gram Kastanjer på dåse
Gåsen fyldes med salt, peber og salvie.
Sættes i ovn i 2 til 3 timer på 170°C (i en bradepande med vand i).
Skræl, skær og kog gulerødder.
Skræl og kog kartoflerne.
Karamelisér sukker på en pande og tilsæt gulerødder og kartofler.
Brun det hele i 4 min.
Anret gåsen på de brunede kartofler og gulerødder og varm kastanierne.
Pynt med salvie.
Spørgsmål:
Hej. Hvordan kan man undgå alt så megen fedt på gåsen?
Svar:
Gås er relativt fedt kød, men hvis du lader være med at spise skindet, og ikke spiser den fede sovs, så reducerer du fedtet betydeligt.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
17/02-2008 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Bagte jordskokker med grønkålssalsa
Bagte jordskokker Ovnen tændes på 230 grader Jordskokkerne skrubbes med en stiv...
Kalvebov med karry og rodfrugter
Karry og paprika svitses i lidt fedtstof og bov eller kamstegen brunes godt heri.Gulerødde...
Melonsorbet med citronsirup
Kog sukker og vand ind til en sirup i en lille gryde.Udkern og skræl melonen. Skær den i t...