Sommeren nærmer sig med hastige skridt og vi er allerede begyndt at få nogle lækre solskinsdage. Det gælder jo om at udnytte det dejlige vejr til fulde, så begynd at snuppe maden med udenfor. Hvad enten du er til at grille i haven eller holde picnic i parken, så hjælper vi dig med at få de rette ting med i kurven. Vi har udvalgt 10 gode opskrifter på mad og drikke, der skal på grillen eller som kan tilberedes hjemmefra og nydes afkølede.
Drikkevarer
Når man skal have drikkevarer med udenfor ryger man hurtigt i fælden med at købe de nemme færdige drikke, såsom sodavand, cider og øl. Men har du mod på at have noget hjemmelavet med, så har vi et godt bud på læskende drikkevarer, der nemt kan forberedes hjemmefra.
Den lækre champagnedrik med citrus kræver bare, at du hælder lidt hjemmelavet citrussirup i et glas og topper af med champagne. Så kan det næsten ikke blive nemmere.
Den anden drik kræver en del mere forberedelse, til gengæld er det en af de hyggeligste sommeroplevelser du kan få, enten sammen med vennerne eller med familien. Ja, vi snakker selvfølgelig om hjemmelavet hyldeblomstsaft. Tag på jagt efter den aromatiske hyldeblomst i de danske marker, parker og skove og nyd projektet i sin helhed.
Lækre snacks til picnic
Den klassiske picnickurv kan fyldes, med lige hvad hjertet begærer. Favoritterne er tit grøntsagsstænger eller spanske tapasretter, som består af forskelligt kødpålæg, brød, nødder og oliven. Begge dele parres perfekt med noget lækkert dyppelse, enten en hjemmelavet hummus eller tzatziki, som også kan genbruges som tilbehør til hovedretten.
Hovedretten
Når vi planlægger at spise ude i naturen, er det oftest grillen, der er vores faste følgesvend. Der er jo næsten ikke det, man ikke kan grille med lidt god fantasi. En familieyndling er marineret kylling, som man kan forberede hjemmefra, her i en lidt spicy udgave, der dog kan justeres efter behag. Er man ikke til kylling, kan denne velsmagende BBQ marinade opløfte både kød og grøntsager på grillen. Vegetarer og veganere kan med fordel pensle marinaden på aubergine eller squash, inden de grilles, så de får en både sød og krydret smag. Har du i stedet svært ved at få dine 6 grøntsager om dagen klemt ned, kan du snyde hjernen med disse syndige asparges med bacon, der er en kærkommen tilføjelse på grillen.
Men hvad skal man så have af tilbehør til grillmaden? Vores bud er en lækker kold kartoffelsalat, som kan forberedes dagen før, hvis det er. Her gælder det om at nyde, at der er kommet nye danske kartofler i sæson. Kartoffelsalaten kan eventuelt piftes op med små cherrytomater eller bælgede ærter, som jo er en super beskæftigelse at sætte børnene til. Er du ikke til kartoffelsalat, kan du eksperimentere med andre spændende salater, og brug gerne råvarer der er i sæson, så smager de af mere. Danske asparges er i sæson i maj-juni, så de kan med fordel benyttes nu, eksempelvis som i denne lækre salat med avocado og asparges.
Desserten
Har du brug for lidt sødt som den perfekte afrunding på måltidet, så lav denne dejlige rabarbercrumble hjemmefra, som sagtens kan nydes koldt og med en klat creme fraiche på toppen.
Vi lovede at komme med en ekstra sommertradition og bare rolig, den kommer her som den store finale. For er der noget mere dansk og sommerligt end det sprøde snobrød, hvor selve oplevelsen er lige så familiær som smagen. Nyd at mad ikke altid skal se perfekt ud og drej noget dej om en pind, du lige har fundet. Det smager fantastisk, selv hvis det bliver lidt sort på den ene side, det kan maskeres med lidt syltetøj – Velbekomme!