Video: Snobrødsdej
SnobrødsdejKøkken:
Ingredienser:
Dansk
6
Tilberedningstid
15 minutter
Arbejdstid
45 minutter
Antal personer:
-
25 gram Smør
-
2.5 Mælk
-
25 gram Gær
-
2 tsk Sukker
-
0 tsk Groft salt
-
400 gram Hvedemel
Snobrødsdej
Snobrødsdej bruges til at rulle en lang og tynd 'pølse' mellem hænderne og så rulle det rundt om nogle træpinde, som man finder i naturen.
At finde en 'stor' pind er også en del af det sjove for børnene.
En stor pind er en lang, lige og stærk pind.
Det er i øvrigt en god idé at fjerne de første 20-30 cm bark fra spidsen af pindene.
På denne måde er det lettere at fjerne brødet, når det er bagt.
Det bedste ved snobrød er, at det bliver meget sprødt på ydersiden på grund af varmen fra gløderne, og på samme tid blødt på indersiden.
Sådan laver du snobrødsdej
Start med at smelte smørret i en gryde ved lav varme.
Tilsæt herefter mælken.
Hæld indholdet fra gryden over i en skål og rør gæren ud heri.
Tilsæt sukker, mel og groft salt.
Ælt dejen godt igennem og lad den hæve i en skål et lunt sted i ca. 45 minutter.
Inden snobrødsdejen skal bruges, er det en god idé at ælte dejen igennem én gang til.
Herefter er den klar til at blive formet og komme over bålet.
Dét kan du putte i din snobrødsdej
Du kan putte mere eller mindre, lige hvad du ønsker, i din snobrødsdej. Et par eksempler kunne være marmelade, nutella eller honing. Ellers er der klassikeren, hvor du også varmer en pølse over bålet. Du kan evt. putte ketchup i snobrødet eller bruge det til dyppelse.
Hvis du ønsker lidt inspiration til andre børnevenlige opskrifter, så prøv vores opskrifter på børnevenlige kyllingespyd eller grillede cheeseburgere.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Hallandsk laxlåda
Laksen skæres i mindre stykker/strimler. Smør et ovnfast fad og læg lakseskiverne i. Dry...
Citronmayonnaise
Citronmayonnaise Start med lad alle ingredienser stå på bordet i lidt tid, så alt rammer...
Torske- og hummerhaleterrin
Terrin:Blend alle ingredienserne (dog ikke æggene) og halvdelen af hummerhalerne.Når du ha...