Video: Grillet lammekølle med salat af kartofler, bønner og champignon
Grillet lammekølle med salat af kartofler, bønner og champignonKøkken:
Ingredienser:
Dansk
10
Tilberedningstid
5 timer 30 minutter
Arbejdstid
1 timer 15 minutter
Antal personer:
-
6 spsk Dijonsennep
-
1 deciliter Citronsaft
-
3 deciliter Olivenolie
-
150 gram Marinerede ansjoser
-
1 bdt Frisk basilikum
-
4 stk Forårsløg
-
1 stk Afpudset lammekølle
-
1.5 kg Nye kartofler
-
500 gram Frossen grøn bønne
-
500 gram Champignon
Dressing: Bland sennep og citronsaft i en skål.
Tilsæt gradvist olivenolien og pisk undervejs.
Hak ansjoser, basilikum og forårsløg og put dem alle i skålen.
Smag dressingen til med salt og peber.
Udben lammekøllen (eller endnu bedre: køb en udbenet fra slagteren eller supermarkedet).
Åbn lammekøllen i et stort fad og hæld ca. 1/4 af dressingen over.
Dæk lammet og resten af dressingen til og stil dem koldt i mindst 4 timer.
Kog kartoflerne i ca. 15 min.
Hæld vandet fra og hæld kartoflerne i en stor skål.
Kog bønnerne i letsaltet vand i ca. 5 min., dræn dem og hæld dem sammen med kartoflerne.
Skær champignonerne i skiver og put dem ned til kartoflerne.
Halvdelen af den resterende dressing hældes over kartoffelsalaten, resten gemmes som sauce til kødet.
Klargør en grill.
Drys lammekøllen med salt og peber og grill den i ca. 15 min. pr. side, afhængig af varmen og størrelsen på køllen.
Pensl undervejs med marinaden fra lammefadet.
Efter endt tilberedning skal køllen hvile i 15 min.
Arrangér nu det hele på et stort fad: Først lægges spinatblade langs kanten.
Kartoffelsalaten lægges i en bunke i midten af fadet.
Lammekødet skæres i diagonale skiver og placeres rundt om salaten.
Hæld resterende dressing over kødet.
Det hele pyntes med basilikumblade og serveres.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Blendet is med blåbær
Kom det hele i blenderglasset. Det blendes til det er jævnt cremet
Kanin med estragon, rosiner og pinjekerner
Vask kartoflerne samt gulerødderne grundigt. Skyl kaninen og tør den af.Skær kartoflerne...
Arnes gløgg
Arnes gløggRødvinen hældes op i en gryde. Tilsæt nu julebryg, portvin og whisky i næv...