Video: Sprødstegt svinekød med sursød sauce
Sprødstegt svinekød med sursød sauceKøkken:
Ingredienser:
Kinesisk
24
Tilberedningstid
40 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
500 gram Nakkekotelet
-
1 spsk Sojasauce
-
1 spsk Tør sherry
-
0.5 tsk Køkkensalt
-
0.25 tsk Peber
-
0.25 tsk Five Spices
-
2.5 deciliter Hvedemel
-
2 deciliter Vand
-
1 spsk Jordnøddeolie
-
1 stk Æggehvide
-
1 spsk Sojasauce
-
1 spsk Tør sherry
-
3 spsk Tomatketchup
-
2 spsk Eddike
-
2 spsk Sukker
-
2 deciliter Vand
-
1 spsk Majsmel
-
1 stk Løg
-
1 stk Hvidløgs fed
-
0.25 tsk Ingefær
-
1 stk Rød peberfrugt
-
2 spsk Jordnøddeolie
-
3 spsk Frosen ærter
-
1 deciliter Olie
Skær svinekødet i terninger på ca. 2x2 cm.
Bland dem med sojasauce, sherry, salt, peber og five spices pulver.
Læg kødet på køl mens paneringen klargøres.
Bland mel og lunkent vand til panering.
Rør jordnøddeolie i og lad paneringen stå i en halv time.
Pisk æggehviden stiv og vend den i paneringen.
Varm olie til dybstegning i en wok.
Dyp svinekødsstykkerne i paneringen og dybsteg dem i hold over medium varme.
Paneringen skal blive gylden.
Lad de færdige kødstykker dryppe af på køkkenrulle.
Gem olien, da svinekødet skal steges endnu en gang umiddelbart før servering.
Lav herefter saucen.
Sursød sauce:
Bland soja, sherry, ketchup, eddike, sukker og vand i en skål og rør rundt, til sukkeret er opløst.
Bland majsmel med en smule vand som jævning.
Del løget i fire på langs.
Skær hver kvarte i to både og del bådene i lag.
Knus hvidløg og ingefær og skær peberfrugter i tern.
Varm olien i en wok eller pande og steg løg, hvidløg, ingefær, peberfrugt og ærter i to minutter.
Tilsæt sauceblandingen, bring i kog, rør jævningen i og lad saucen koge, til den tykner.
Der skal røres konstant!
Steg nu kødet med panering for anden gang.
Denne gang skal det steges på høj varme, da paneringen på denne måde bliver meget sprød.
Læg igen stykkerne på køkkenrulle efter stegning.
Herefter serveres kødstykkerne med den sursøde sauce hældt over.
Hvide ris
Spørgsmål:
Hvad er five spices? Alle de andre ingredienser til denne ret er beskrevet nærmere, undtagen denne som altså ikke er noget der står på enhver krydderihylde! mvh Susanne
Svar:
Det er en kinesisk krydderiblanding, som kan bestå af tørret mandarinskal, kanel, nellike og stjerneanis, samt stærk peber. Det kan købes i specialbutikker (kinesisk butik) eller større supermarkeder.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
12/12-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Mexicansk vegetargryde
Skræl kartoflerne og skær dem i terninger. Hak gulerødder og selleri. Put grøntsagern...
Tunmedallion
Skræl kartoflerne og kog dem til de er møre. Skær de kogte kartofler ud i både og bland de...
Æblegrød med makroner og flødeskum
Æblegrød med makroner og flødeskumSkræl æblerne - fjern blomst, stilk og kernehus.Æblerne...