Video: Oksemørbrad i rødvinssauce og kartoffelskiver
Oksemørbrad i rødvinssauce og kartoffelskiverKøkken:
Ingredienser:
Dansk
13
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
100 gram Skalotteløg
-
50 gram Smør
-
500 gram Oksemørbrad
-
0.5 tsk Køkkensalt
-
0.5 tsk Peber
-
25 gram Smør
-
125 gram Champignon
-
1 deciliter Rødvin
-
2 deciliter Piskefløde 38%
-
2 spsk Kulør
-
5 spsk Olivenolie
-
2 spsk Frisk timian
-
6 stk Bagekartoffel
Kartofler:
Kartoflerne skrælles og skæres i skiver på ca. 1 cm.
Vendes i det smeltede smør, krydres med salt.
Peber og timian kommes op i en smurt cocotte eller et fad og bages i ovnen i ca. 45 minutter ved 200°.
Løgene pilles, skæres i kvarte og svitses i en pande i smør.
Tages op.
Oksemørbraden befries for sener, skæres i skiver a ca.125 g, der bankes let med hånden.
Krydres med salt og peber og steges i let brunet smør, ca. 3 min. på hver side.
Kødet tages op og holdes varmt.
Løgene lægges tilbage i panden sammen med champignoner, hvorefter rødvin og piskefløde tilsættes og det hele koger ca. 5 min. eller til retten er jævn.
Smages til med salt og tilsættes kulør.
Vin - Exmoor Cabernet Sauvignon - Stk. pris v/6 flasker
Vinhus: Xanadu (Rathbone), Grampians, Australien, Type: Rødvin Normal stk. pris v/køb af 6 flasker 129,- Spar 10% med Opskrifter.dks rabatkodeVin - Exmoor Cabernet SauvignonExmoor er Xanadu's forbedrede pendant til "Next of Kin"-serien, der byder på strukturerede hverdagsvine i flot harmoni og balance og til en yd... læs mere
Ved brug af rabatkode: OPSKRIFTER
Spørgsmål:
Skal kartoflerne vendes/brunes lidt på panden i det smeltede smør inden de skal i ovnen, eller skal de blot vendes i det smeltede smør, krydres med salt, peber og timian inden de bages i ovnen?
Svar:
Hej, det er ikke nødvendigt at brune dem først, bare ind i ovnen
Mvh Tomas
opskrifter.dk
11/05-2010 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Heey.. Jeg skal til at holde 20 års fødselsdag for familien og har valgt at lave roastbeef, men da der jo er mange måder at lave det på, mangler jeg lige lidt råd til hvad der er bedst og tilbehøret.. Som sagt vil jeg lave roastbeef, men med kartofler, honningglaseret rodfrugter og en god sovs, men hvad og hvordan er den bedste måde at lave dette på ?
Svar:
Hej , jeg ville starte med at bruge en oksefile til dette af god kvalitet, det tilbehør du skriver lyder lækkert i mine ører.
En god rødvinssauce , eller en svampe sauce til vil være fint - se f.eks.her:
Mvh Tomas
opskrifter.dk
08/02-2010 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Ska shampinjonerna fräsas med löken?
Svar:
Hej , du har helt rätt det ger mest smak
Mvh Tomas
recept.se
07/06-2008 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Vilde ris med champignoner
Hæld risene i et dørslag eller en si og overhæld dem med vand. Løft risene op med hænderne...
Panerede auberginer og squash
Skær auberginer og squash i tynde skiver og fordel dem på to tallerkner. Lad dem trække me...
Bagt æblekage med kanel
Bagt æblekage med kanelTænd ovnen og indstil den på 175 gr. Skræl æblerne, skær dem i...