Video: Gravad laks
Gravad laksKøkken:
Ingredienser:
Dansk
10
Tilberedningstid
15 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
0.5 tsk Hvid peberkorn
-
10 gram Havsalt
-
10 gram Sukker
-
500 gram Laksefilet
-
2 bdt Frisk dild
Sauce
-
1 deciliter Sukker
-
1 spsk Rødvinseddike
-
2 spsk Dijonsennep
-
1 bdt Frisk dild
-
2.5 deciliter Extra jomfru olivenolie
En passende form til fisken findes frem - fx en gratinform eller en fladbundet skål.
Peberkornene knuses i morteren eller så groft som muligt i peberkværnen.
Blandes med det grove salt og sukker.
Laksefileterne mærkes efter med fingerspidserne.
Benene trækkes ud med en pincet.
Salt, sukker og peberblanding drysses på begge sider af fileten.
En af fileterne lægges med skindet nedad i formen.
Dilden skylles kort, rystes tør og hakkes fint.
To tredjedele af dilden fordeles på laksefileten i formen, så på den anden, der også allerede er krydret og ligger med skindet opad.
Resten af dilden rystes over.
Sølvpapir lægges hen over laksen i formen.
Et træbrædt lægges hen over for at give tyngde - bedst med et par konservesdåser ovenpå.
Sættes i køleskabet, og lad det stå der i 2 dage.
Hver dag vendes laksen 1-2 gange i formen, så begge sider kommer til at ligge nederst og trække godt i marinaden.
Det var så det! Det sværeste ved hele processen er faktisk at skære det ud og servere det.
Hvis man har en rigtig laksekniv, kan man være lykkelig - på grund af den lange, smalle og elastiske klinge, som man kan lave supertynde skiver med.
Men man kan naturligvis også klare sig med en anden, så lang og skarp kniv som muligt.
Fileterne tages op af marinaden og dryppes af.
Læg dem på et skærebræt med skindsiden nedad.
Den lange kniv skal næsten lægges vandret an til snittet og føres parallelt fladt med fisken.
Hovmestersauce.(Kold)
Rør alle ingredienser sammen med en mixer - undtagen olien og dilden.
Tilsæt olien i en tynd stråle under stadig omrøring.
Bliver saucen for tyk - tilsættes en smule vand.
Afslut med at tilsætte den hakkede dild - omrør - og færdig.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Grillet kylling med shiitake-sauce
Hak hvidløg og rosmarin fint. Bland olie, hvidløg og rosmarin i et fad. Skær kyllingen i k...
Dampede muslinger med basilikum
Dampede muslinger med basilikumVask og sorter muslingerne.De muslinger, der ikke er lukked...
Chiang Mai thai curry
Tag kødet ud lidt før, så det ikke er iskoldt. Dup det helt tørt. Varm olien op i en wok,...