Video: Farseret kalkun
Farseret kalkunKøkken:
Ingredienser:
Dansk
15
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
3 timer 0 minutter
Antal personer:
-
250 gram Hakket svinekød 8-12%
-
1 spsk Frisk salvie
-
3 spsk Rasp
-
2.5 deciliter Fløde 9%
-
0.5 stk Løg
-
250 gram Champignon
-
1 stk hel kalkun
-
100 Smør
-
7.5 deciliter Vand
-
0.5 tsk Køkkensalt
-
2.5 deciliter Piskefløde 38%
-
1.5 spsk Citronsaft
-
1 tsk Køkkensalt
-
0.5 tsk Peber
-
1 spsk Ribsgele
Alle ingredienserne til farsen blandes, salvie og løg skal være finthakket.
Kalkunen fyldes med den ene halvdel af farsen.
Vinger og underlår fæstnes med kødnåle eller tandstikkere, så de holdes ind til kroppen.
Kalkunen lægges på en rist i bradepanden med ryggen opad, 1/3 af smørret pensles over.
Vandet hældes i bradepanden.
Salt drysses over kalkunen, og den sættes i ovnen og steger i ca. 1 time på 225°C.
Vendes med brystet opad og overhældes med resten af smørret.
Resten af farsen kommes nu i alufolie og sættes i ovnen ved siden af kalkunen.
Når farsen har stegt med i 1 time, kan den brunes det sidste kvarter med åben folie.
Hvis kalkunen bliver for brun, lægges alufolie over under stegningen.
Skyen hældes fra. Lad kalkunen stå 15-20 min. i slukket ovn, så kødet kan "sætte sig".
Sauce:
Fløde tilsættes den ønskede mængde sky fra stegen og smages til med citronsaft, salt, peber og ribsgele.
Til sidst tilsættes kulør.
Waldorfsalat og kartofler
Spørgsmål:
Hej!! Jag tänker bjuda på kalkon smaksatt med salvia. Vad dricker man till? vin? Vad passar som förrätt?Skaldjur? efrerätt, choklad? efterrättsvin?Tacksam för svar
Svar:
Hej , Chardonnay hade jag nog valt.
Saldjur låter gott, chokolad efter gott
Dessert vin chokolade:Portvin eller Banyuls
mvh Tomas
recept.se
01/11-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Italienske kødboller med tomatsauce og linguini
Sådan laver du Italienske KødbollerSauce:Alle ingredienser puttes i en blender eller stavb...
Köfte fra Grækenland
Skær skorpen af brødskiverne og udblød dem i mælken. Pil løget og hak det fint. Rør det ha...
Tunfrikadeller
Hak løget fint og rør alle ingredienserne sammen sammen med en ske. Form farsen til frikad...