Video: Rabarber kage med marcipan
Rabarber kage med marcipanKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
0
9
Tilberedningstid
10 minutter
Arbejdstid
35 minutter
Antal personer:
-
5 gram Vanillestang
-
150 gram Rørsukker
-
100 gram Marcipan
-
150 gram Smør
-
180 gram Æg
-
100 gram Hvedemel
-
400 gram Rabarber
-
25 gram Lyst rørsukker
-
1 spsk Kartoffelmel
Fremgangsmåde:
Flæk vaniljestangen på den lange led, og skrab nænsomt vaniljekornene ud med en lille kniv.
Mas kornene sammen med en smule af sukkeret.
Pisk vaniljesukker, sukker, marcipan og smør sammen. Ingen klumper.
Tilsæt æggene, ét ad gangen. Tilsæt hvedemel og vend det hele forsigtigt sammen.
Kom dejen op i en springform (20 cm i diameter).
Lav et fint rabarberlåg ved at skær rabarberne i stave af ca. 6 cm og del den lille rabarberstav på langs.
Kom dem op i en skål sammen med 25 g lyst rørsukker og kartoffelmel.
Vend det sammen og læg dem på kagen i et smukt mønster. Bag den ved 180 grader varmluft i 30-35 min. Lad den køle helt ned.
Tilbehør
100 g creme fraiche eller skyr
1 tsk vaniljesukker
røde skovsyrer
Rør creme fraiche sammen med vaniljesukker og server det til kagen.
Pynt af med små skovsyrer.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
kalvegullasch med svampe og grov mos
Dup kødet tørt og brun det i smør/olie (i 2-3 portioner) tag det op efterhånden. steg l...
Himmelske grøntsager
Rens champignonerne og skær dem i halve. Hæld væde fra bambudsskud og minimajs. Varm ol...
Frisk tomatsalsa
Hak tomaterne fint og put stykkerne, sammen med al saften, i en skål. Hak chilierne fint o...