Video: Cremeboller
CremebollerKøkken:
Ingredienser:
Dansk
14
Tilberedningstid
50 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
2 stk Æg
-
3 spsk Sukker
-
3 spsk Hvedemel
-
3 deciliter Skummetmælk
-
0.5 tsk Vanillesukker
-
2.5 deciliter Skummetmælk
-
1 stk Æg
-
1 spsk Sukker
-
50 gram Gær
-
1 tsk Kardemomme
-
500 gram Hvedemel
-
400 gram Smør
-
20 gram Smør
-
2 spsk Sukker
Fyld (creme):
Alle ingredienser blandes sammen i en gryde og koges igennem under piskning.
Dej:
Mælk, æg, sukker, gær og kardemomme røres sammen med de to trediedel af melet.
Med resten af melet udrulles dejen til en firkant på ca. ½ cm's tykkelse.
Smørret skæres i tynde skiver, der fordeles på 2/3 af dejen.
Denne foldes sammen i 3 lag, således at den del, der er uden fedtstof, foldes først ind og derefter foldes dejen sammen på den anden led.
Dejen udrulles igen og foldes sammen på samme måde 2 gange, dog uden smør.
Efter sidste udrulning skæres dejen ud i stykker på ca. 10 x 10 cm, og der lægges 1 tsk afkølet kagecreme på hver.
Dejen samles om fyldet og formes til boller, som stilles på pladen med sammenføjningerne nedad.
Bollerne stilles til hævning et lunt sted ca. ½ time og bages derefter midt i ovnen, til de er gyldne (ca. 10 min. ved 250°C).
Bollerne dyppes, mens de endnu er varme, i smeltet smør på oversiden, og derefter i sukker.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Marcipan på grillen
OBS: Til denne dessert skal du bruge grillspyd samt en foliebakke. Halvér fersknerne et p...
Bloody ceviche
Skær fisken i terninger. Pres saften af citronerne og lad fisken marinere i saften i 4-6 t...
Rodfrugtsauté med balsamico og timian
Skær rodfrugterne i stykker på 1x1 cm. Svits dem i smør tilsat timian.Mens rødderne svitse...