Gulerodsboller

Gulerodsboller
  • Del på:
Generelt

Køkken:

Type:

Ingredienser:

Dansk

Bagværk

8


Tilberedningstid icon

Tilberedningstid

2 timer 0 minutter

Arbejdstid icon

Arbejdstid

20 minutter

Bedøm denne opskrift
Hov! Du skal være logget ind.
Tips & tricks


Kokkens svar
kan man bruge yoghurt i denne opskrift?

Spørgsmål:

Jeg vil gerne vide om man kan tilsætte yoghurt i stedet for noget af vandet i denne opskrift? For at gøre bollerne bløde og saftige i længere tid.



Svar:
Det kan du sagtens, du må prøve dig lidt frem med mængden: Hvis du tilsætter f.eks.1 dl yoghurt, kan det godt være at du skal bruge en anelse mere vand end 4½ dl, men sådan er det altid når man bager, for det afhænger også af hvor meget væske der er i gulrødderne eller hvor tørt dit mel er. Derfor er det altid en god idé at holde lidt af melet tilbage - det er bedre at dejen er lind end hvis den er for tør.

Men prøv også at læse de tidligere spørgsmål til denne opskrift; der er også en bruger der har tilsat hytteost og rugmel.

mvh
Dorthe
opskrifter.dk

02/04-2008 af Opskrifter.dk

Et lille tip

Spørgsmål:

Hvis man tilsætter hytteost til disse boller, bliver de mere saftige og holder sig i længere tid. Man kan med fordel erstatte grahamsmelet med Rugmel for at få nogle endnu grovere boller.



Svar:
Hej , tak for det tip , det føjer vi til opskriften, Tak

Mvh Tomas
opskrifter.dk

21/03-2008 af Opskrifter.dk

Havregryn..

Spørgsmål:

Kan man evt. erstatte noget af melet med havregryn? Og i så fald, hvor meget?



Svar:
Det kan godt lade sig gøre - men for at bollerne ikke bliver for tørre, skal du kun erstatte 1/4 del af hvedemelet med havregryn.

Mvh.
Martin
Opskrifter.dk

02/03-2008 af Opskrifter.dk

Hævning - kold

Spørgsmål:

Kan jeg lade dejen stå i køleskabet til næste dag ?



Svar:
Ja - men så skal vandet ikke lunes, og du skal bruge mindre gær til kold hævning - ca.det halve - altså 25 g i denne opskrift.

Bollerne skal stadig efterhæve i 20 min.efter de er formet.

mvh
Dorthe
opskrifter.dk

27/10-2007 af Opskrifter.dk

Hurtig, Billig og Lækker Frokost

Spørgsmål:

Goddag, Jeg er studrende og har to dage om ugen, hvor timerne forløber sig fra 8.00-17.00. Jeg har svært ved at finde på frokost ideer, da maden jo kommer il at ligge i 4/5 timer, før det skal spise og så er rugbrødsmadder ikke det mest lækre. Desuden skal det gerne være nemt, hurtig og billigt at lave, og selvfølgelig gerne mættende. Mvh Alexander



Svar:
Du kan tage nogle grovboller med til din frokost - men uden noget på, så bliver det ikke så "smattet".

Tilbehøret kan ud så have ved siden af - det kan f.eks.være hårdkogt æg med skal, tomat, agurk, gulerødder som er skrællet og skåret i stave, radiser og blegselleri. Du kan også skære ost i stænger og spise til grovbollen.
Vil du gerne have kødpålæg, kan du lægge det sammen med et lille køleelement, eller købe en madkasse med indbygget køleelment - det er til at få til en rimelig pris.

Her er et forslag til gode madboller.

mvh
Dorthe
opskrifter.dk

21/09-2007 af Opskrifter.dk

Hvor mange boller bliver der?

Spørgsmål:

Ja, jeg tænkte bare, hvor mange er denne opskrift beregnet til? Er det til eftermiddagskaffe? Og hvor mange stk. får man pr. portion?



Svar:
Der bliver ca. 2 boller pr. portion.

mvh
Tomas
opskrifter.dk

24/07-2006 af Opskrifter.dk

endnu flere fordele

lignende opskrifter

Opskrift

Majsbrød

Vegetar

Kom alle ingredienser i en skål - hold lidt igen med hvedemelet. Ælt dejen sammen med en g...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5
Opskrift

Peberfisk fra pladen

Fiskeretter

Pil løgene og knus dem, pres citronen. Krydr fisken med salt, hvidløg og citronsaft. For...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5
Opskrift

Fransk valnøddebrød

Vegetar
Vegansk Mad

En portion til 8 personer svarer til 2 brød. Varm vand og olie op til det er lunkent. G...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5

Når du er inde på en opskrift du kan lide, kan du klikke på på den ønskede dag. For at fjerne en opskrift, kan du klikke på opskriften igen.

  • mandag
  • tirsdag
  • onsdag
  • torsdag
  • fredag
  • lørdag
  • søndag