Vegetarisk Børnevenlig mad Til morgenbordet Bagværk
Nutrition facts: 19 calories 12.1225 carb 20.738875 fat 1.9125 fiber 8.54625 protein 1.864125 fat 1.105 sugar

Video: Gulerodsboller

Gulerodsboller

Gulerodsboller

Gulerodsboller
  • Del på:
Generelt

Køkken:

Ingredienser:

Dansk

8


Tilberedningstid icon

Tilberedningstid

2 timer 0 minutter

Arbejdstid icon

Arbejdstid

20 minutter

Bedøm denne opskrift
Rated 4 / 5 based on 1 customer reviews
Hov! Du skal være logget ind.
Kokken bag

  Følg

Opskrift fra d. 30/11--0001

Gns. stjerner: 

Se alle brugerens opskrifter

spørg kokken
Tips & tricks

Gulerodsboller - gode til morgenmad og madpakke

Måske lyder revet gulerod i boller som en mærkelig sammensætning, men det er lige indtil, at man har prøvet denne opskrift. Der kommer lækre, saftige boller ud af det. Du også prøve en af vores andre gode opskrifter på boller.


Savner du gode idéer til madpakken?

Hvad med at lave en god pastasalat til gulerodsbollerne eller noge lækre frikadeller? Så bliver energiniveauet holdt oppe hele skole- eller arbejdsdagen.

Kokkens svar
kan man bruge yoghurt i denne opskrift?

Spørgsmål:

Jeg vil gerne vide om man kan tilsætte yoghurt i stedet for noget af vandet i denne opskrift? For at gøre bollerne bløde og saftige i længere tid.



Svar:
Det kan du sagtens, du må prøve dig lidt frem med mængden: Hvis du tilsætter f.eks.1 dl yoghurt, kan det godt være at du skal bruge en anelse mere vand end 4½ dl, men sådan er det altid når man bager, for det afhænger også af hvor meget væske der er i gulrødderne eller hvor tørt dit mel er. Derfor er det altid en god idé at holde lidt af melet tilbage - det er bedre at dejen er lind end hvis den er for tør.

Men prøv også at læse de tidligere spørgsmål til denne opskrift; der er også en bruger der har tilsat hytteost og rugmel.

mvh
Dorthe
opskrifter.dk

02/04-2008 af Opskrifter.dk

Et lille tip

Spørgsmål:

Hvis man tilsætter hytteost til disse boller, bliver de mere saftige og holder sig i længere tid. Man kan med fordel erstatte grahamsmelet med Rugmel for at få nogle endnu grovere boller.



Svar:
Hej , tak for det tip , det føjer vi til opskriften, Tak

Mvh Tomas
opskrifter.dk

21/03-2008 af Opskrifter.dk

Havregryn..

Spørgsmål:

Kan man evt. erstatte noget af melet med havregryn? Og i så fald, hvor meget?



Svar:
Det kan godt lade sig gøre - men for at bollerne ikke bliver for tørre, skal du kun erstatte 1/4 del af hvedemelet med havregryn.

Mvh.
Martin
Opskrifter.dk

02/03-2008 af Opskrifter.dk

Hævning - kold

Spørgsmål:

Kan jeg lade dejen stå i køleskabet til næste dag ?



Svar:
Ja - men så skal vandet ikke lunes, og du skal bruge mindre gær til kold hævning - ca.det halve - altså 25 g i denne opskrift.

Bollerne skal stadig efterhæve i 20 min.efter de er formet.

mvh
Dorthe
opskrifter.dk

27/10-2007 af Opskrifter.dk

Hurtig, Billig og Lækker Frokost

Spørgsmål:

Goddag, Jeg er studrende og har to dage om ugen, hvor timerne forløber sig fra 8.00-17.00. Jeg har svært ved at finde på frokost ideer, da maden jo kommer il at ligge i 4/5 timer, før det skal spise og så er rugbrødsmadder ikke det mest lækre. Desuden skal det gerne være nemt, hurtig og billigt at lave, og selvfølgelig gerne mættende. Mvh Alexander



Svar:
Du kan tage nogle grovboller med til din frokost - men uden noget på, så bliver det ikke så "smattet".

Tilbehøret kan ud så have ved siden af - det kan f.eks.være hårdkogt æg med skal, tomat, agurk, gulerødder som er skrællet og skåret i stave, radiser og blegselleri. Du kan også skære ost i stænger og spise til grovbollen.
Vil du gerne have kødpålæg, kan du lægge det sammen med et lille køleelement, eller købe en madkasse med indbygget køleelment - det er til at få til en rimelig pris.

Her er et forslag til gode madboller.

mvh
Dorthe
opskrifter.dk

21/09-2007 af Opskrifter.dk

Hvor mange boller bliver der?

Spørgsmål:

Ja, jeg tænkte bare, hvor mange er denne opskrift beregnet til? Er det til eftermiddagskaffe? Og hvor mange stk. får man pr. portion?



Svar:
Der bliver ca. 2 boller pr. portion.

mvh
Tomas
opskrifter.dk

24/07-2006 af Opskrifter.dk

Reklame
endnu flere fordele

lignende opskrifter

Opskrift

Spinat med pinjekerner

Vegetar
Vegansk Mad

Skyl spinaten og lad bladene være fugtige. Steg spinaten i en stegegryde til den krøller,...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5
views : 2567
Opskrift

Torsk med champignon

Fiskeretter

Forvarm en gryde og svits det hakkede løg i olien. Tilsæt tyndtskårne champignon og svits...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5
views : 2155
Opskrift

Vanille proteindrik

Proteinrig mad

Alle mælkeprodukter piskes sammen og derefter piskes æg deri. Det smages til med vanilie o...

  0
Sværhedsgrad: 0 / 5
views : 17098

Når du er inde på en opskrift du kan lide, kan du klikke på på den ønskede dag. For at fjerne en opskrift, kan du klikke på opskriften igen.

  • mandag
  • tirsdag
  • onsdag
  • torsdag
  • fredag
  • lørdag
  • søndag